Dancerovo TT 250×101×39

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Dancerovo TT 250×101×39

Příspěvekod Dancer » stř 04 úno, 2026 4:10 pm

sidlo píše:Vzpomínám, jak před několika lety se na tomto DF vedly plamenné diskuze kdo dělá ten správný TCO, a že to mohou dělat jenom experti protože znají ta správná východiska.
Potom jsem si od expertů přečetl, že jediná správná sběrnice je XpressNet.
Potom jsem si od expertů přečetl, že dccdoma je špatné.
Potom jsem si od expertů přečetl, že MGP je úplně špatné.
Potom jsem si od expertů přečetl, že RB1110 je nepoužitelná centrála.

A nakonec někdo kdo asi nečte experty vyhodí TCO, pořídí si komponenty dccdoma a MGP a k tomu centrálu RB1110 a rozchodí všechno na první dobrou. To je anarchie.

Tak čmelák taky nezná fyzikální zákony a léta si, i když by neměl :D
Zatím kromě TCO a centrály TCS jsem neměl s ničím problém, když teda nepočítám moje chyby při zapojování nebo programování. Až bude více času, tak zkusím vyměnit RB1110 za DR5000, kterou mám ještě v šuplíku, abych to otestoval i na ní.
TT, centrála RB1110, sw- Traincontroller 7 gold
Dancer

Příspěvekod Dancer » stř 04 úno, 2026 4:16 pm

jipol57 píše:
Zlámalík píše:Tak tohle bych nechtěl opravovat, až něco upadne... :shock:

Asi narážíš na celkem nevzhlednou spleť drátků. Ale moje praxe ukázala, že opak je pravdou. Mám takové podobné vrabčí hnízdo. A taky něco přestalo fungovat. Když se při zapojování vede důkladná dokumentace, a ví se odkud kam má co vést, tak se líp hledá, než v úhledném svazkování. To mi zatím potvrdila moje zkušenost v hledání závad, nejen na kolejišti. Ale musí být ta dokumentace. Po čase se zapomene, účel propojování.

Tak to seno ve Wagovkách je zatím provizorní napojení ledek zpětné vazby na FBO. Nevěděl jsem , jestli nebudu mít i jinou zpětnou vazbu. Po zkouškách se to pak pokrátí a upraví.
Dancer

Příspěvekod Trixt » stř 04 úno, 2026 5:23 pm

A co to napětí na rámu? Pořešil jsi to?
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, DR5000, LocoNet, sw TrainController 9.0 gold, přestavníky MP1
Trixt

Příspěvekod Dancer » stř 04 úno, 2026 6:32 pm

No vyřešil jsem to tím, že jsem společnou kolej (ne ty, co jdou přes moduly S88) připojil k profilům. Kabely s 230V k profilům a kolejišti vůbec nejdou a indukované napětí se ukázalo jen tehdy, když jsem zapnul centrálu. Zemnění profilů na to taky nemá vliv. Asi to dělá souběh kolejí a profilů.
Dancer

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště