MTB Žehlička (AC/DC)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: MTB Žehlička (AC/DC)

Příspěvekod M&T » pon 02 úno, 2026 12:19 pm

wendycrx píše:
M&T píše:
wendycrx píše:Ona ta výška modelu bude nejspíše kuli tomu aby to vůbec projelo nějaký poloměr. Tady bych to Báňovi asi nevyčítal,byť jsem také z těch co si počkají na jiného výrobce. Ten tvar těch oken mi připadá dost mimo.. možná nedělat bílé orámování bylo by to méně viditelné.. Věřím ale že co se jízdy na kolejištích týče,nebude to špatné a své zákazníky si 100pro najde.

Zaujímavé, že všetci ostatní výrobcovia to zvládajú bez problémov - dodržať proporcie modelu aj pri prejazde minimálnymi polomermi. Napríklad také PIKO urobilo šesťkoláka so správnou šírkou a v pohode to prejde aj najmenším polomerom. Detto modely 163/363 nemusia byť u ostatných výrobcov rozšírené.
Takže celé je to o tom, že niekto narýchlo zbúchal niečo len aby predbehol PIKO a bolo mu lautr jedno, ako to vyzerá a vôbec neriešil to, aby vyladil konštrukciu modelu ... Pokiaľ zberatelia hračiek budú stále len hľadať ospravedlnenia pre Báňu namiesto toho, aby za svoje peniaze požadovali zodpovedajúcu kvalitu, tak sa Báňov prístup k zákazníkom NEZMENÍ. On presne takých zákazníkov potrebuje a očividne ich má stále dosť ...

Ano, vím, je to tak jak píšeš.. ale tady se bavíme o MTB a ten udělat model jinak nežli s kompromisem nebo nějakou chybou prostě neumí xd

A to je práve zásadný problém. UMÍ (ja som Báňu poznal dávno pred tým, ako začal s výrobou modelov lokomotív), ale NECHCE !!!. A nechce preto, lebo NEMUSÍ. Nemusí preto, lebo ho k tomu nikto nenúti a on sám nemá v sebe nejaký ten "drive", že to chce urobiť poriadne.
Nikto by nenamietal nič proti žehličke MTB, ak by to bola o trochu (zas nie je o veľa) lacnejšia varianta s určitými zjednodušeniami (nie tak prepracovaný model ako bude určite PIKO). AK by rozmery a tvary sedeli, ak by model dobre jazdil, tak za ušetrených cca 20-25 € by ani mne nevadilo, že to nemá také svetelné funkcie, že tie okná nie sú priehľadné, že repro musí byť v kabíne (aj keď to je tiež vo veľkosti H0 slušný úlet).

Inak, ako je to s tými lúčovými kolesami ... má ich tá MTB alebo sú tam zasa plné ?
M&T

Příspěvekod Zlámalík » pon 02 úno, 2026 1:03 pm

Snímek obrazovky 2026-02-02 141003.png
Snímek obrazovky 2026-02-02 141003.png (121.3 KiB) Zobrazeno 1305 krát
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod kuyon » pon 02 úno, 2026 5:12 pm

Dorobenie zvuku, projekt Jacek r.111 (18.06.2024) prisposobenie svetiel, AUX4 -jumper prerušený
Album:
https://photos.app.goo.gl/wGY9UuyjpK6hZrF2A

Zvuková ukážka (projekt Jacek)
Starsia ver.
https://photos.app.goo.gl/dEvsJVzWR21rFro28
Novsia ver.
https://photos.app.goo.gl/2TW6kcYFr98chs26A

Výstup na svetlo kabíny absentuje na DPS (-ach)
Přílohy
Snímka obrazovky 2026-02-02 181654.png
Naposledy upravil kuyon dne pon 02 úno, 2026 8:36 pm, celkově upraveno 1
kuyon

Příspěvekod kpt.Budha » pon 02 úno, 2026 5:50 pm

Špatně koukám, kampak se vešel repráček? Někde jsem viděl, že jediné místo je v kabině?
kpt.Budha

Příspěvekod vvitty » pon 02 úno, 2026 6:37 pm

kpt.Budha píše:Špatně koukám, kampak se vešel repráček? Někde jsem viděl, že jediné místo je v kabině?

Vyrobce nechal misto ve spodni casti pojezdu mezi podvozky. Zkousel jsem to na nekolika kusech a zamitnul to.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jacek » pon 02 úno, 2026 6:50 pm

kuyon píše:Dorobenie zvuku, projekt Jacek r.111 (18.06.2024)

S úpravami zvuků počkejte, nemá význam použít dva roky starý soubor, jsou nové projekty. Ale příprava a vydání chce čas. Snad tento týden
https://jacek-modely.cz/zvukove-ukazky/ ... ka-trakce/
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod jipol57 » pon 02 úno, 2026 8:11 pm

Na kolejišti to docela ujde. Ale nepozdává se mně to bílé orámování čelních oken. Mělo zůstat raději černé. Na skutečné je sklo zasazené v černé gumě, a bílý je jen tzv. klínek. Uzoučký. Ne celá bílá guma.
Pořád mně vrtalo hlavou, jak řešili to zvýšení skříně, vůči podvozkům. Podle typových obrázků na Prototypech, je spodek skříně v jedné rovině se spodkem nárazníků. Říkal jsem si, to by snad musely být výš taky nárazníky.
Obrázek to odhalil. Spodek boku skříně, je téměř o 2mm výš než spodek nárazníků, a na rohu to vykompenzovali šikminou.
https://photos.google.com/share/AF1QipO ... RmZWwtOEVB

Ještě že není střídavá, a já nemám dilema, jestli si ji pořídit, nebo ne. Snad PIKO udělá S458.
jipol57

Příspěvekod kpt.Budha » pon 02 úno, 2026 8:27 pm

vvitty píše:Vyrobce nechal misto ve spodni casti pojezdu mezi podvozky. Zkousel jsem to na nekolika kusech a zamitnul to.

Díky, už to vidím a chápu.
kpt.Budha

Příspěvekod M&T » úte 03 úno, 2026 7:25 am

jipol57 píše:Na kolejišti to docela ujde. Ale nepozdává se mně to bílé orámování čelních oken. Mělo zůstat raději černé. Na skutečné je sklo zasazené v černé gumě, a bílý je jen tzv. klínek. Uzoučký. Ne celá bílá guma.
Pořád mně vrtalo hlavou, jak řešili to zvýšení skříně, vůči podvozkům. Podle typových obrázků na Prototypech, je spodek skříně v jedné rovině se spodkem nárazníků. Říkal jsem si, to by snad musely být výš taky nárazníky.
Obrázek to odhalil. Spodek boku skříně, je téměř o 2mm výš než spodek nárazníků, a na rohu to vykompenzovali šikminou.
https://photos.google.com/share/AF1QipO ... RmZWwtOEVB

Ještě že není střídavá, a já nemám dilema, jestli si ji pořídit, nebo ne. Snad PIKO udělá S458.

PIKO bude mať tento rok 210 ČD, to znamená, že určite bude aj S458, možno už budúci rok. Ale veľkí výrobcovia s rozsiahlym programom väčšinou vydávajú jednu/dve verzie za rok. Oni si nemôžu dovoliť zrušiť iný výrobný program a nasekať 10 verzií jedného modelu. Navyše, striekanie je tam riešené cez striekacie šablóny a nie "malosériovo", takže aj tie šablóny sa musia vyrobiť. A v neposlednom rade - rozloženie verzií do viacerých rokov znamená väčší celkový objem predaja modelu.
M&T

Příspěvekod Pavel-HP » úte 03 úno, 2026 8:53 am

A u MTB ty barvy asi matlaj šťetcem.
(ironie na předchozí příspěvek)
Naposledy upravil Pavel-HP dne úte 03 úno, 2026 12:29 pm, celkově upraveno 1
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod vvitty » úte 03 úno, 2026 10:30 am

Smazano. Po doplneni predchoziho prispevku prestal byt obsah relevantni.
Naposledy upravil vvitty dne úte 03 úno, 2026 12:50 pm, celkově upraveno 1
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod StandaR » úte 03 úno, 2026 10:40 am

Na Facebooku se objevily fotky nové verze s bílou/krémovou kabinou, a musím říct, ze takhle to tomu modelu dost sluší.. i ten kšilt je najednou míň výrazný. Určitě bych tu nepřeháněl něco o štětcích
Přílohy
IMG_3116.jpeg
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod jipol57 » úte 03 úno, 2026 11:07 am

Nepřehnali to s tou červenou na čelních pruzích? Pokud vím, tak bývaly oranžové. Ale třeba jen klame obrázek.
jipol57

Příspěvekod M&T » úte 03 úno, 2026 12:39 pm

Pavel-HP píše:A u MTB ty barvy asi matlaj šťetcem.
(ironie na předchozí příspěvek)

Tak určitéééé. Výrobca, ktorý nie je schopný ani vyleštiť formu na okná bude vyrábať striekacie formy/šablóny ... A teraz tú o červenej čiapočke ....
P.S. A preto si ľudia vyberajú z viacerých modelov ten najlepší, lebo sú všetky "rovnaké" ....
M&T

Příspěvekod A2C » úte 03 úno, 2026 1:49 pm

"štetcovianie" pobavilo.
Maskuje sa to, tak ako keď si robíte prestavby doma. Spýtajte sa Techimage.
Je to zdĺhavé a nie rovnaké ako keď striekate cez šablóny.
Ale chcel by som poprosiť tých ktorý tú lokomotívu už majú doma.
Zmerajte výšku kapoty, kabíny od temena koľajnice...
A porovnáme ako MTB zvládlo tento aspekt...
Má niekto detailnejší výkres 110tky?
Přílohy
vykres.jpg
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)