Novinky H0 2026

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2026

Příspěvekod kuyon » ned 18 led, 2026 9:42 pm

VD.CSD píše:
Petr S. píše:Jsem náchylný věřit , že 476.1 se nedočkaly změny čísla na reflektoru na 477.0

reflektor 477.014 .jpg

Ukaž tu fotku celú prosím, dakujem.
kuyon

Příspěvekod Vik » pon 19 led, 2026 8:29 am

Někde na mě vyskočilo video s Roco EP-05 v polštině
https://www.youtube.com/watch?v=h1UVx6409PE&t=1365s
H0
Vik

Příspěvekod stiro » pon 19 led, 2026 5:36 pm

Vik: Toto video je trocha podrobnejšie... vrátane porovnávacieho testu s MTB...

https://www.youtube.com/watch?v=9gtEy6c6wkw

Aspoň vieme, čo nás čaká na našej E469.1.
Vo videu som si tak nejako všimol 3 veci, ktoré ma prekvapili...
Prvá je, že sa karoséria modelu volne posúva dopredu a dozadu, keď je nacvaknutá na pojazde... :?: Je to vidieť na niektorých záberoch videa, keď si prezerá interiér.
Druhá vec, ktorá ma zaujala je, že naznačenie interiéru strojovne je na oboch stranách totožné, len zrkadlovo (tu sa nechám rád poučiť, či je to tak aj na skutočnej mašine, ale podľa mňa nie.
Tretia vec, ktorá ma trošku prekvapila už v katalógu, a následne aj na modely EP-05, je bočné delené okno, ktoré podľa mňa nezodpovedá oknu na skutočnej mašine... :?: :?: :?: Dúfam teda, že u našej E469.1 to tak nebude...(ak sa pletiem, opravte ma, ale popozeral som aj foto skutočného stroja a to delené okno je rovnakých rozmerov, ako ostatné 3 na bočnici...)

Inak by to bola škoda, keď už má človek za to dať tie nekresťanské peniaze... :idea:

Pekný večer prajem
stiro

Příspěvekod M&T » pon 19 led, 2026 6:46 pm

stiro píše:Vik: Toto video je trocha podrobnejšie... vrátane porovnávacieho testu s MTB...

https://www.youtube.com/watch?v=9gtEy6c6wkw

Aspoň vieme, čo nás čaká na našej E469.1.
Vo videu som si tak nejako všimol 3 veci, ktoré ma prekvapili...
Prvá je, že sa karoséria modelu volne posúva dopredu a dozadu, keď je nacvaknutá na pojazde... :?: Je to vidieť na niektorých záberoch videa, keď si prezerá interiér.
Druhá vec, ktorá ma zaujala je, že naznačenie interiéru strojovne je na oboch stranách totožné, len zrkadlovo (tu sa nechám rád poučiť, či je to tak aj na skutočnej mašine, ale podľa mňa nie.
Tretia vec, ktorá ma trošku prekvapila už v katalógu, a následne aj na modely EP-05, je bočné delené okno, ktoré podľa mňa nezodpovedá oknu na skutočnej mašine... :?: :?: :?: Dúfam teda, že u našej E469.1 to tak nebude...(ak sa pletiem, opravte ma, ale popozeral som aj foto skutočného stroja a to delené okno je rovnakých rozmerov, ako ostatné 3 na bočnici...)

Inak by to bola škoda, keď už má človek za to dať tie nekresťanské peniaze... :idea:

Pekný večer prajem

1. Tá vôľa v kasni nie je asi až taký problém - to sa dá v pohode vyriešiť kúskom penovej vložky a bude to OK (tak som to riešil už u 810-tok
2. To okno je trošku mimo. Je síce rovnako široké ale výška nesedí a rovnako asi ani polomery zakrivenia - preto opticky vyzerá užšie. Toto sa fakt nepodarilo ....

Na druhej strane spracovanie detailov a funkčnosti modelu je na úrovni, ktoré zodpovedá cene (v porovnaní s tým, koľko stojí MTB).
A na tomto videu (aj tom predchádajúcom) pekne vidno pri priamom porovnaní, ako je model MTB totálne mimo ... tie tvary MTB sú fakt riadne uletené. Zatiaľ čo Roco tie tvary trafilo super a je to uhelka na prvý pohľad ...
M&T

Příspěvekod stiro » pon 19 led, 2026 7:33 pm

M&T: Dovolím si trocha nesúhlasiť...

Vrátim sa ešte k videu, ktoré som tu pridal... z neho je patrné, nie len teda to, čo už som napísal ja, ale aj to, že čelné okná majú inú proporciu ako skutočná mašina... že svetlá sú osadené tak, že ich rám sa hýbe... preberá sa aj farebnosť modelu...atď atď, je toho viac...

Budme teda spravodliví... ale mne sa teda mašinu za 300 euro v analógu moc nechce dorábať aby sa mi karoséria nepohla... :?: :?: :?: a ani neviem, prečo by som mal... To isté si myslia aj poliaci... cena modelu ich tiež dosť šokuje...aspoň čo som sa dopočul...a dosť ich bude čakať na výpredaje.
Nalejme si čistého vína, keď už tu toľko haníme MTB... všetci vieme teda prečo (nebudeme sa k tomu vracať)... ale rozhodne to za mňa nemôže byť cena... Popravde mňa osobne v poslednom čase ROCO dosť sklamalo... mám niekoľko ich modelov... a musím skonštatovať, že ich kvalita ide rapídne dole (oproti modelom staršej produkcie). Už keď som si kupoval ROCO Bardotku (T 478.1), a zistil som, že v úplnej tme jej po zasvietení svetiel presvitá celá karoséria... povedal som si, že niečo asi bude zle... Potom došiel problém s motorčekmi (S 499.2)... a posledne teda ešte aj M152, ktorej prívešák má problém sa vôbec pohnúť (a to mám dve súpravy a jeden samostatný prívešák, všade rovnaký problém)...
A nech sa teda na mňa nikto nehnevá, ale tiež môžem povedať, že by teda za tú cenu si mohlo ROCO dať pozor na výstupnú kontrolu...
Neobhajujem ani MTB, má svoje muchy... a nemá toľko detailov ako má na sebe ROCO... Čo ale teda nepochopím je... ako je možné, že model budúcej E469.1 bude stáť 300 euro v analógu, keď napr PIKO Rakaňu som dokázal kúpiť za 190 euro... To je o 100 euro viac... a teda o čo viac bude vedieť model ROCO oproti PIKO? A mimochodom model od MTB ma stál 160 euro... takže skoro polovicu... :idea: :idea: :idea:
To teda len tak na zamyslenie...
Mal som v pláne zakúpiť si aj model 372 001-8 CSD od ROCO... ale keď bude mať rovnaký problém s motorom ako mala S499.2, neviem neviem... predsa len za tiež 300 euro v analógu je to už trochu moc... (S499.2 ma teda toľko nestála)... :arrow:

Nechám sa prekvapiť, keď modely prídu reálne na predajne...

Prajem pekný večer
stiro

Příspěvekod M&T » úte 20 led, 2026 6:29 am

stiro píše:M&T: Dovolím si trocha nesúhlasiť...

Vrátim sa ešte k videu, ktoré som tu pridal... z neho je patrné, nie len teda to, čo už som napísal ja, ale aj to, že čelné okná majú inú proporciu ako skutočná mašina... že svetlá sú osadené tak, že ich rám sa hýbe... preberá sa aj farebnosť modelu...atď atď, je toho viac...

Budme teda spravodliví... ale mne sa teda mašinu za 300 euro v analógu moc nechce dorábať aby sa mi karoséria nepohla... :?: :?: :?: a ani neviem, prečo by som mal... To isté si myslia aj poliaci... cena modelu ich tiež dosť šokuje...aspoň čo som sa dopočul...a dosť ich bude čakať na výpredaje.
Nalejme si čistého vína, keď už tu toľko haníme MTB... všetci vieme teda prečo (nebudeme sa k tomu vracať)... ale rozhodne to za mňa nemôže byť cena... Popravde mňa osobne v poslednom čase ROCO dosť sklamalo... mám niekoľko ich modelov... a musím skonštatovať, že ich kvalita ide rapídne dole (oproti modelom staršej produkcie). Už keď som si kupoval ROCO Bardotku (T 478.1), a zistil som, že v úplnej tme jej po zasvietení svetiel presvitá celá karoséria... povedal som si, že niečo asi bude zle... Potom došiel problém s motorčekmi (S 499.2)... a posledne teda ešte aj M152, ktorej prívešák má problém sa vôbec pohnúť (a to mám dve súpravy a jeden samostatný prívešák, všade rovnaký problém)...
A nech sa teda na mňa nikto nehnevá, ale tiež môžem povedať, že by teda za tú cenu si mohlo ROCO dať pozor na výstupnú kontrolu...
Neobhajujem ani MTB, má svoje muchy... a nemá toľko detailov ako má na sebe ROCO... Čo ale teda nepochopím je... ako je možné, že model budúcej E469.1 bude stáť 300 euro v analógu, keď napr PIKO Rakaňu som dokázal kúpiť za 190 euro... To je o 100 euro viac... a teda o čo viac bude vedieť model ROCO oproti PIKO? A mimochodom model od MTB ma stál 160 euro... takže skoro polovicu... :idea: :idea: :idea:
To teda len tak na zamyslenie...
Mal som v pláne zakúpiť si aj model 372 001-8 CSD od ROCO... ale keď bude mať rovnaký problém s motorom ako mala S499.2, neviem neviem... predsa len za tiež 300 euro v analógu je to už trochu moc... (S499.2 ma teda toľko nestála)... :arrow:

Nechám sa prekvapiť, keď modely prídu reálne na predajne...

Prajem pekný večer

Asi by to mal admin presunúť do sekcie "diskuze k novinkám". Ale odpoviem ešte tu, aby sa nestratilo vlákno.

Tie bočné okná na verzii ČSD budú pravdepodobne správne - viď obrázok v katalógu, kde je síce "fotomontáž", ale tá je na 99% vyrobená z fotky predsériového modelu bez farby s tým, že tam dorobili len farbu. Asi by sa nikto s tým oknom na tom obrázku nehral - zbytočný čas a námaha.
Tá vôľa je nepríjemná, hovorí o nie veľmi dobrých konštruktéroch, ktorí nevedia tie diely navrhnúť tak, aby do seba pekne lícovali po výrobe (dnešné moderné CAD s tými materiálmi a ich vlastnosťami nemajú problém). Tá vôľa totiž nebude nejakou zlou montážou, ale rozmermi dilu ako takého. Na druhej strane je to asi lepšie keď sa to už kýve, ako keby to tam mali prilepiť. Prilepiť sa to dá kedykoľvek, ale odliepať to ako u ACME ... no radšej nie.
Čo sa týka farby - no, nástrek podľa mňa OK. Problém je ten tampón na tých linkách ... to sa fakt nepodarilo. Našťastie to sa dá veľmi jednoducho vyriešiť správnym nastavením a obsluhou tampónovacieho stroja ... Takže po prvých sťažnostiach, ktoré by do Roco mali smerovať, by sa to už nemuselo opakovať ...
V každom prípade máš pravdu - niečo také na model za takmer 300€ proste nepatrí. Cenu rakane by som nejako extra neriešil, lebo PIKO má takú politiku, že začneme za pár peňazí, čo asi nepokrýva reálnu cenu a potom pomaly zvyšujeme. Viď napríklad za koľko sa predávali prvé čmeliaky a kam to dotiahli :-). Ale je pravda, že cenová politika Roco nie je veľmi priateľská ... na marketingu tam asi sedí rovnaký "odborník" ako v konštrukcii ... (Ja už napríklad pár rokov chcem dokúpiť Raj-ky, ale kupovať za viac ako dvesto očí set a potom ešte riešiť výmenu s niekým ... ďakujem, neprosím).
Čelné okná fakt neviem posúdiť. Až bude model doma, premeriam. Ale to nič nemení na tom, že keď sa pozriem na čelo modelu Roco, vidím jasný skúter(uhelku). Kdežto MTB je model niečoho, čo nikdy po našich tratiach nejazdilo ... MTB mimochodom nehaním, len popisujem realitu. MTB sa haní samo ... predpokladám, že asi nikto nestojí Báňovi s pištolou pri hlave a núti ho zmršovať tie tvary. A MTB som spomenul preto, lebo je to aj vo videu. Mňa hračka od MTB vôbec nezaujíma, takže čisto zo subjektívneho pohľadu mi je jedno ako vyzerá ..
S motormi hádam už problém nebude, lebo sa vrátili k svojim 5 pôlovým so šikmou kotvou (a určite neobnovili výrobu len kvôli jednému modelu) ... Ale či to bude vo všetkých modeloch, to fakt netuším ...
A samotná cena ... aj z môjho pohľadu trochu uletená, lebo oproti modelom PIKO to neprináša nejaké extra feature, ktoré by tú cenu zdôvodnili. Na druhej strane sa natíska otázka, nakoľko je cena modelov PIKO to, čo chceli a nakoľko je to cena zohľadňujúca konkurenciu. Dovolím si tvrdiť, že ani cena rakane by nebaola taká super, keby MTB nevyrábalo ten svoj neforemný ingot. Konkurencia je niekedy pre nás zákazníkov pozitívna - viď ja cena modelu 477 od Roco. Priznám sa, pri cene skútra som čakal niečo vysoko nad 600 €, slôr k 700€. A len vďaka TRIX-u to budeme mať aj od Roco teda za super cenu. A uvidíš, ako tá cena vyletí ďalšie roky, keď konkurencia už nebude ...
M&T

Příspěvekod Vlasťa79 » úte 20 led, 2026 2:58 pm

fotomontáž je původně naše Dáša .. má krátké madlo na čele.
Vlasťa79

Příspěvekod flopik » čtv 22 led, 2026 11:32 am

Zdravím,

netušíte někdo kdy budu venku novinky 2026 od Brawy ?

Co vím, tak Tillig to pustí ven 30.1. ...
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod hummus » čtv 22 led, 2026 1:04 pm

HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Petr66 » čtv 22 led, 2026 1:25 pm

Tak ta 422.062 vypadá dobře :-)
Petr66

Příspěvekod hummus » čtv 22 led, 2026 6:49 pm

Brekina
https://www.modafo.de/katalog/Brekina-2026-02.pdf

Čeká nás Tatra 603 a také tramvaj T3.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 22 led, 2026 7:03 pm

Ještě by mohli doplnit ten dvoudveřový Ikarus v tmavě modré.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod nem.str » ned 25 led, 2026 9:17 am

nem.str

Příspěvekod cer.t » pon 26 led, 2026 6:55 am

Nemáte někdo nějaký snímek tohoto vagonu Orion, aby se dalo říci zda je to čirá fikce nebo má reálný základ?
cer.t

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)