Tak menší reportík.
Delší dobu mam snahu, dokončit (krom hlavního) všechny koleje. Další usek byl stanice Hrubá skála. Položeno, MP1, WD10, LENZ, DO osazeno, chystal jsem se zadrátovat.
To mi ale došlo, že nejdřiv musím připravit podpěry pro lem kolejiště. Takže jsem musel začít plánovat lem jeho výšku, materiál, jak udělat neviditelné kotvení kotvení a jak zařídit aby ve spoji nebyl zlom co nepůjde zakitovat.
Na fotkách je vidět původně zamýšlená verze vysoká, našel jsem vlevo nejnižší bod od něj cca 10 cm dolu, korsepondovalo to i s horní hranou nižšího skryťáku tak jsem zajel do bauhausu nechal si nařezat 3mm MDF ohnul a připevnil.
Z počátku spokojenost, pak ale dorazila návštěva a začali jsme jezdit, a to že jsem vůbec neviděl do spodního skrytáku mě teda dost vadilo, jasný časem bude kamera a pohled na obrazovce, ale to je daleko. Další faktor co mi vadil, že junior do teď viděl ve výšce očí aspon skryták, páč nahoru ještě nedokoukne. Opět dočasný problém, ale občas asi nějaké děti dorazí a bude to stejné.. Nejdřiv mě napadlo dvojí výška s "plynulým" přechodem a šel jsem od toho, ale ta spodní vlna mě vrtala hlavou, po delším chozením okolo mě trefila nejjednoduší varianta celý spodek o 10cm zakrátit (ještě neprovedeno). A dolu až na zem spustit černou oponu jak bylo původně také v plánu. Zakrácení a opona ještě nerealizována. Není to tak elegantní, ale je to funkční po dobu stavby a baby friendly. To teď hodně převažuje

Když mě to za pár let bude štvát osadit další vyšší lem by neměl být problém. Řešení osadit celý lem později jsem uplně vyloučil z mnoha konstrukčních důvodů.
Hrubá skála stanice, položené koleje, osazeno
Vysoký lem, elegnatní původně zamýšlený, ale s nulovým průhledem do skrytáku.
Naznačená možná varianta s vlnou lemu, nakonec tu výšku co mam vpravo naznčaenou protáhnu rovně až do leva a celý lem po výšce od spoda zmenším a sjednotím.