Moderátor: Michal Dalecký
Matěj píše:Po dobrých zkušenostech s kovovým modelem Albatrosu od Trix, mám objednaného i Papouška. Už se na něj moc těším.
Roco bude zřejmě z plastu a MTB hračka.
Michal Šuhajda píše:Ohledně hvězdy mě zaujalo, že ji mají na návrhu modelů pouze zahraniční výrobci. MTB má muzejní verze bez nich.
Napadá mě souvislost s novelizací §403 trestního zákoníku: "O propagování stran a hnutí směřujících k potlačení práv a svobod". Podle kterého je šíření symbolů zejména komunistických a nacistických trestné. Ano, jsou tam výjimky, ale obávám se, že mezi ně modely nepatří, protže nejsou ani vzdělávacím, ani umělecký či výzkumným předmětem.
Samozřejmě, kde není žalobce, není soudce, ale ve chvíli, kdy se najde nějaký "aktivní blbec", budeme si Papoušky od Roco a Trixe a další modely "s hvězdou" objednávat ze zahraničí, protože dovoz, zprostředkování atd. ve větším rozsahu, je též stíhatelný.
A2C píše:Neviem či viete páni, ale hviezda bola znakom ČSD. To nebola propagácia Sovietov, nebola to propagácia Komunizmu, to bol znak ako dnes máte ČD a my ZSSK.
Ale nemôžem sa ubrániť pocitu, že vám tam za tou riekou Moravou pekne špliecha na maják.
Čím som starší, tým menej nostalgie a túžby mám po spoločnom štáte...
A2C píše:Michal Šuhajda píše:Ohledně hvězdy mě zaujalo, že ji mají na návrhu modelů pouze zahraniční výrobci. MTB má muzejní verze bez nich.
Napadá mě souvislost s novelizací §403 trestního zákoníku: "O propagování stran a hnutí směřujících k potlačení práv a svobod". Podle kterého je šíření symbolů zejména komunistických a nacistických trestné. Ano, jsou tam výjimky, ale obávám se, že mezi ně modely nepatří, protže nejsou ani vzdělávacím, ani umělecký či výzkumným předmětem.
Samozřejmě, kde není žalobce, není soudce, ale ve chvíli, kdy se najde nějaký "aktivní blbec", budeme si Papoušky od Roco a Trixe a další modely "s hvězdou" objednávat ze zahraničí, protože dovoz, zprostředkování atd. ve větším rozsahu, je též stíhatelný.
Neviem či viete páni, ale hviezda bola znakom ČSD. To nebola propagácia Sovietov, nebola to propagácia Komunizmu, to bol znak ako dnes máte ČD a my ZSSK.
Ale nemôžem sa ubrániť pocitu, že vám tam za tou riekou Moravou pekne špliecha na maják.
Čím som starší, tým menej nostalgie a túžby mám po spoločnom štáte...
nebel píše:někdo si ji odstraní a modeluje období 1968-1969,
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník