DISKUZE - Novinky TT 2026 (komentáře k novinkovému vláknu at

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2026 (komentáře k novinkovému vlákn

Příspěvekod Keďul » stř 31 pro, 2025 12:44 pm

Jan+Bjoern píše:
Keďul píše:Co se týká novinek od Pika, tak za mně trochu zklamání, zřejmě se laminátky a plecháče moc dobře neprodávaji, ono dělat jen čistě střídavý lokomotivy asi nebyl nejlepší nápad, tak snad příští rok se objeví něco zajímavého ( třeba žehlička ).

Vzdyt maji v novinkach plechac v nateru CD. https://www.piko-shop.de/de/artikel/tt-e-lok-rh-242-cd-vi-48599.html
Jedna uplne nova lokomotiva za rok vam nestaci? (335.1 CSD) Dokonce ma mit jinou boudu nez jeji nemecka sestricka.

Jo,jo o dalším nátěru plecháče vím, pára dobrá, ale abych jásal, to by to musela být nějaká čistě česká pára, ale jeden kousek si pořídím.
Keďul

Příspěvekod Ivan » stř 31 pro, 2025 6:24 pm

Však co brání nějakému fiktivnímu muzejnímu provozu? Myslím, že i ve VI. epoše může být pára hezké oživení provozu.

Nicméně zrovna u této mašinky je souprava s rybáky z historického hlediska nepravděpodobná (viz Hankův článek).
Když to ale vypravila jako čistě muzejní vlak, můžeš dát cokoliv.

V TT bohužel nikdo typicky českou malou parovku nedělá. Já se parám taky dlouho vyhýbal, ale mám tendrovku od Kuehna, Schirmera a Saxonie a jsem rád, že jsem je pořídil. Hezky se nanzy prcky kouká.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Colonel32 » stř 31 pro, 2025 7:00 pm

Ivan píše:Však co brání nějakému fiktivnímu muzejnímu provozu?

Nemluvě o tom, že skutečně musí být ten provoz "fiktivní"? Bavíme se o 13ti dochovaných strojích rozházených po Německu a Polsku (a jednom v Rusku) a zrovna letos v Lipce demonstrovali, že občas někdo něco prodá, a občas "do dobrých rukou" dostane přednost před "aby to zůstalo doma". To co dneska považujeme za naprostou fikci se za několik let klidně může stát realitou.
Colonel32

Příspěvekod Davca » stř 31 pro, 2025 8:47 pm

Ivan píše:Však co brání nějakému fiktivnímu muzejnímu provozu? Myslím, že i ve VI. epoše může být pára hezké oživení provozu.
...

Zdravím,
no nic, počká se na třetí kvartál 2026. Ono, kdyby šlo o model stroje ĆSD 335.1518 (DR 91.1814), byla by koupě jistá. Dle seznamu provozních strojů ke dni 30.6.1945 šlo totiž údajně o bohumínský kousek. 8)

David
Davca

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)