Moderátor: Michal Dalecký
kpt.Budha píše:Myslím, že z elektrických jednotek chybí i naše nejrychlejší...pořád mi přijde, že tu by snad musel chtít koupit každý
mariov8 píše:Tak se obávám, že jakákoliv naše elektrická jednotka je opravdu pro klub snílků. O.K., Pendolíno nějaké šance má. Všechny starší byly vyráběné maximálně ve vyšších desítkách kusů, jezdili jenom ve vybraných lokalitách a žádná se nevyvezla... To tomu Hurvajzovi bych dával víc šancí. Těch bylo přes půl tisíce a jezdili alespoň po celé ČSSR.
Také jsem zvědav na další velkou páru ČSD, Albík byla také nutnost. Ale přiznám se, že Čtyřkolák by my udělal větší radost a koupil bych si i dva.
Jo a ty Rybáky, ty by šli asi u nás všech co děláme 3-5 epochu jako teplé rohlíky.
No nic, jdu snít dále...
StandaR píše:[ rybáky fakt nechápu, že ještě mtb nevydalo… to by jim vyloženě “tisklo peníze”, a dělají i mnohem větší obskurnosti
Libor Petr píše:StandaR píše:[ rybáky fakt nechápu, že ještě mtb nevydalo… to by jim vyloženě “tisklo peníze”, a dělají i mnohem větší obskurnosti
vlado.s píše:Dá sa to pochopiť ľahko, stratégia mtb je urýchlene vydať taký model, ktorý bude v najbližšom katalógu Piko/Roco![]()
radula63 píše:vlado.s píše:Dá sa to pochopiť ľahko, stratégia mtb je urýchlene vydať taký model, ktorý bude v najbližšom katalógu Piko/Roco![]()
A můžete říct jak by MTB vědělo, že Roco či Piko má vyjít s Žehličkou, když to Roco či Piko ještě neuvedlo do katalogů? Jo, jedna paní povídala. Krom jiného Roco, Piko či MTB každý z těchto výrobců si střeží chystané novinky. Nemám na mysli to když už je model před vydáním. Vždy se plánuje 1.5 až 3 roky dopředu a někdy i déle (Kuehn v TT sliboval veřejně Bardotku SEDM LET než ji vydal). Než se rozhodne, že by se to mohlo udělat, než to někdo nakreslí, než se vyrobí formy, než se to dostane do výroby, než.... Vše nějaký čas trvá. A když teď Žehličku MTB zveřejnilo, že bude v lednu či únoru 2026, tak kdy ji asi začalo plánovat?
Pohybuju se ve výrobě železničních modelů už skoro 26let ( od 6.3.2000 a v té době ani MTB neexistovalo, to aby někdo netvrdil že kopu za tuto firmu ) a jsem vázám mlčenlivostí k zákulisním informacím. Avšak dobře vím jak dlouho trvá plánování.
V soukromí jsem modelář v TT a na kolejišti mi jezdí výrobky MTB, Roco, Kuehn, Schimer a další malosériové/kusové modely i vlastnoručně vyráběné modely.
vlado.s píše:Libor Petr píše:StandaR píše:[ rybáky fakt nechápu, že ještě mtb nevydalo… to by jim vyloženě “tisklo peníze”, a dělají i mnohem větší obskurnosti
Dá sa to pochopiť ľahko, stratégia mtb je urýchlene vydať taký model, ktorý bude v najbližšom katalógu Piko/RocoTzn. žiaden z týchto výrobcov s hurvínkom ani rybákom nepríde. MTB slúži dobre ako predickia toho čo príde najbližšie alebo toho čo príde do dvoch - troch rokov v prípade, že zrovna niečim prudko otrávi rybník.
radula63 píše: a jsem vázám mlčenlivostí k zákulisním informacím.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Jindra Charvat, Kulsud, kuyon, Michal Dalecký a 1 návštěvník