Plánky kolejišť V.díl

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plánky kolejišť V.díl

Příspěvekod Dan Buchtela » sob 13 pro, 2025 11:25 am

Ivan píše:Tak to vypadá, že se mi po letech splní seznam vánočních přání, zasilkovna se mi už taky nahlásila, že má balík v prackach.

Dane, jestli to čteš, chci poděkovat za vydání a lehce popíchnout a poprosit o vydání vleček na další Vánoce :wink:
Ahoj Ivane,
děkujeme za milá slova a uznání – patří všem, kdo se na Plánech kolejišť V. podíleli, a nebylo jich opravdu málo.

Mohu zároveň veřejně potvrdit, že díl VI. s tématem „Depa a vlečky“ je skutečně v edičním plánu a jeho vydání směřujeme na období před Vánoci 2026. Na knize se už nyní intenzivně pracuje.
Pro rok 2026 navíc chystáme ještě jedno vydavatelské překvapení, ale to si zatím necháme jako malé tajemství.

Rád bych se také vyjádřil k častým dotazům na dotisk dílů I.–III.
Přestože jsme měli předběžně dohotnutou možnost pracovat s původní grafikou a tiskovými daty a u dílu II. také dohodu se Zdeňkem Šindlauerem ohledně použití jeho ilustrací, myšlenku nového vydání (včetně mírného rozšíření) jsme samozřejmě předložili autorovi. Ten se v tuto chvíli rozhodl v dotiscích těchto dílů nepokračovat, a to ani v případě, že by veškeré vydavatelské a obchodní riziko neslo nakladatelství Model Scene.

Z tohoto důvodu se vydání dílů I.–III. pod hlavičkou Model Scene bohužel neuskuteční.
Dan Buchtela

Příspěvekod mariov8 » sob 13 pro, 2025 12:03 pm

Tak to se máme na co těšit! Depo a vlečka jsou totiž podle mne to správné koření každého kolejiště.

Navíc to u mne vypadá, že na jaře jdu do stavby kolejiště, děti dorostly a maminka polevila. 8-) Takže se těším na důležitý studijní materiál.
H0 a H0e, analog (zatím), IV epocha. Lepty. Motorové lokomotivy a motoráky. Technika a její vývoj.
mariov8

Příspěvekod Zlámalík » sob 13 pro, 2025 12:47 pm

Dane, psal jsem to na FB, ale dám to i sem. Gratuluju celému týmu k úspěšnému vydání knihy, termín byl asi nečekaný a v závěru jistě šibeniční, ale zvládli jste to, klobouk dolů.
Důležité je, že se "provětraly šuplíky" a k modelářům se dostávají plánky, na které dlouho čekali, či - v našem případě - které už málem proletěly komínem. Těšíme se na dalsí výzvy!
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod prcek » sob 13 pro, 2025 5:57 pm

Děkuji tedy týmu ModelScene za práci na knize (a přislíbenou knihu další) a gratuluji všem čtenářům, kteří se nakonec dočkali a snad ještě dočkají.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod radula63 » sob 13 pro, 2025 10:51 pm

Co se tyce NEDOTISKOVAT dily 1 az 3, tak v tom s autorem M. F. naprosto souhlasim.
Alespon jsou ty knizky o to vzacnejsi. A to dil 3 nemam. Mam jen dily 1, 2, 4 a MINI. DIL 5 mam objednany
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Předchozí

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť