Program Grafikon

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Program Grafikon

Příspěvekod prcek » pát 18 říj, 2024 8:37 am

jub píše:
prcek píše:...

Bohuzel zadna funkce tam neni, protoze s tim tak nejak nebylo pocitano. ...

Děkuji převelice za odpověď i script.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod MiPol » úte 02 pro, 2025 10:21 am

Zdravím, předně moc díky za perfektní a komplexní program, skvělá práce.

Mám nicméně dotaz. Potřeboval bych mírně upravovat jízdní doby, nicméně při zadání přirážky 1 mi to k jízdní době přidá 3 minuty, při zadání 2 to přídá 6 minut apod. Chtěl bych, aby to bylo 1 ku 1. Vím, že se to tady už kdysi řešilo (viewtopic.php?f=42&t=9802&start=30#p198803), ale postup s opravou skriptu pro výpočet jízdní doby mi nefunguje. V Grafikon-Nastavení mám totiž záložku Skript zašedlou a nemůžu na ni kliknout. Je tomu tak u stávajícího souboru, tak i u nově vytvořeného a nakonec i když otevřu vzorový soubor Vratimov nebo Hluk. Používám nejnovější verzi 5.2.1.

Zkusil jsme stáhnout pár starších verzí a zjistil jsem, že záložka "Skript" je aktivní v 5.1.0 a skript upravovat lze. Pomocí ChatGPT jsem si ho změnil, otevřel soubor a přirážky fungují 1 ku 1. Nicméně když soubor v 5.1.0 uložím a později otevřu, najednou jsou všechny přirážky u všech vlaků zase trojnásobné a jízdní řád je rozhozený. A to proto, že v Nastavení je můj skript pryč, karta je aktivní, ale prázdná a musím znovu kliknout na zaškrtávací pole Groovy a skript vložit znovu.

Moc díky za pomoc s tím, jak nastálo uložit vlastní skript do souboru gtm. A jestli to, že ve verzích 5.2.0 a 5.2.1 je karta Skript neaktivní, není nějaká chyba.
MiPol

Příspěvekod rawen » úte 02 pro, 2025 10:29 am

úprava doby: je tam několik sloupců, jeden z nich je skutečná doba a druhá v modelovém (zrychleném) čase. Zrychlení času je nahoře mezi základním nastavením, u tebe máš zřejmě 3x.

Radek
rawen

Příspěvekod MiPol » úte 02 pro, 2025 11:00 am

rawen píše:úprava doby: je tam několik sloupců, jeden z nich je skutečná doba a druhá v modelovém (zrychleném) čase. Zrychlení času je nahoře mezi základním nastavením, u tebe máš zřejmě 3x.

Radek

Mám zrychlení nastavené na 1,0, v tom to nebude. Ať je zrychlení třeba 5,0 nebo 10,0, přirážka 1 přidává vždy 3 minuty.
MiPol

Příspěvekod MiPol » stř 03 pro, 2025 9:03 am

Z velké části vyřešeno. Grafikon jsem komplet smazal i s mým souborem (naštěstí jsem tam měl zatím jenom pár stanic na vyzkoušení), stáhl znovu verzi 5.2.1 a v novém souboru už záložka Skript v Grafikon-Nastavení funguje a skript se uloží i pro další použití. Jen teda výchozí skript dál přidává 3 minuty na hodnotu přirážky 1 (což mě už ale netrápí, protože jsem si ho pomocí ChatGPT upravil na 1 minutu nebo se dá dokonce automatický výpočet času jízdy úplně vyřadit).
MiPol

Příspěvekod jub » stř 03 pro, 2025 12:12 pm

Po prvnim otevreni grafikonu 5.0.0 a novejsim je mozne pred otevrenim souboru, otevrit Nastaveni > Nastaveni programu a v dialogu zmenit Typ grafikonu na raw. Pocatecni hodnota je normal a ta nedovoluje (nebo nemela by dovolovat) pouzivani skriptu a predevsim jejich ukladani do gtm. Pokud se prepne nastaveni na raw pak by to melo fungovat jak ve verzi pred 5.x. Pri nastaveni normal by nemely skripty fungovat a pokud ano, tak je to chyba ktera se musi opravit.

https://github.com/jub77/grafikon/releases/tag/5.0.0
jub

Příspěvekod petr2023 » pát 20 bře, 2026 9:53 am

Mám tu po nějaké době ještě jeden dotaz. Předpokládám, že potřebuji stáhnout nějakou další šablonu, jako jsem to musel udělat v mém prvním dotaze, aby program mohl něco generovat. Nyní se tedy ptám, kde bych mohl sehnat šablonu pro import do programu, aby program generoval níže přiložené Sešitové jízdní řády ve stejném designu.
Přílohy
SJŘ.JPG
Láska z dětství je silnější než jsem si myslel a tak po 20 letech znovu začínám.
petr2023

Příspěvekod prcek » pát 20 bře, 2026 11:13 am

To, co píše Mcx viewtopic.php?p=335770#p335770 , nefunguje?
Řekl bych, že šablony už byste měl mít stažené od minule.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod jub » pát 20 bře, 2026 6:47 pm

Šablony jsou od verze 5.x součástí programu. Stačí dát Výstupy > Vytvoření výstupů > Všechny a pak pod Výstupy > Výstupy... by měly být dostupné.
jub

Příspěvekod petr2023 » pát 20 bře, 2026 6:48 pm

Myslel jsem si to, ale asi ne. Přikládám prtscr, kde je vidět, že knihovna scriptů je bohatá, ale do výsledného adresáře se evidentně vše neudělá. Ten co mi chybí je podle mne asi to co jsem teď zvýraznil a výstup by se měl jmenovat "trains_per_circulation.pdf", ale jak je vidět z výpisu, kam se vše ostatní jinak vygeneroval, tak toto pdf tam chybí.
Přílohy
skript.png
Láska z dětství je silnější než jsem si myslel a tak po 20 letech znovu začínám.
petr2023

Příspěvekod jub » pát 20 bře, 2026 9:25 pm

Verze 4.1.2 je dva roky stara :). Ale pokud nejsou definovane turnusy, tak ani v teto verzi zadne sesitove rady nebudou vygenerovane...
jub

Příspěvekod petr2023 » sob 21 bře, 2026 6:52 pm

jub píše:Verze 4.1.2 je dva roky stara :). Ale pokud nejsou definovane turnusy, tak ani v teto verzi zadne sesitove rady nebudou vygenerovane...

Super, moc děkuji za radu. Měl jsem vše, ale na turnusy jsem zapomněl. Ono, jak jsou ta další nastavení vcelku obdobná, tak jsem tuto záložku přeskočil. Takže už vše maká jak má :wink:
petr2023

Předchozí

Zpět na Moduly