skalak píše:Rocrail lze používat i bez BBT...
To bych byl rad; poradis prosim jak mam nastavit zastavovani v bloku s 1 proudovym senzorem tak, aby kazdy vlak/loko zastavila rekneme 80cm od "sepnuti" ?
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
skalak píše:Rocrail lze používat i bez BBT...
belgarat píše:skalak píše:Rocrail lze používat i bez BBT...
To bych byl rad; poradis prosim jak mam nastavit zastavovani v bloku s 1 proudovym senzorem tak, aby kazdy vlak/loko zastavila rekneme 80cm od "sepnuti" ?
Rosik píše:belgarat píše:skalak píše:Rocrail lze používat i bez BBT...
Jde to, ale hodně špatně. Je potřeba nastavit senzor jako enter2in a nastavit časové zpoždění. Pak všechny lokomotivy zkalibrovat, aby zastavovaly stejně. Nikdy to ale nebude fungovat dokonale. Stačí smítko, nezahřátý motor lokomotivy a na 80 cm může být rozptyl několika centimetrů.
Spíš by mě zajímal důvod použití pouze jednoho senzoru, když se dvěma už se zastavuje naprosto spolehlivě a přesně.
Rosik píše:Spíš by mě zajímal důvod použití pouze jednoho senzoru, když se dvěma už se zastavuje naprosto spolehlivě a přesně.
belgarat píše:Rosik píše:Spíš by mě zajímal důvod použití pouze jednoho senzoru, když se dvěma už se zastavuje naprosto spolehlivě a přesně.
Treba to, ze puvodni design kolejiste se 2 senzory nepocital ... a vira v to, ze kdyz je neco technicky mozne (viz JMRI / TC) a relativne spolehlive, tak prece nejsou programatori nemotorni, aby to nejak neudelali. Ale dost mozna ano.
Rosik píše:To bohužel není věc programátorů. To je fyzika. Šlo by to pouze v případě, že by mašinka měla nějaké měření ujeté vzdálenosti, kterou by pak posílala do počítače, což pokud vím žádná nemá. Takto je to o mnoha okolnostech.
Rosik píše:To bohužel není věc programátorů. To je fyzika. Šlo by to pouze v případě, že by mašinka měla nějaké měření ujeté vzdálenosti, kterou by pak posílala do počítače, což pokud vím žádná nemá.
Myšpulín píše:Mám nějakou starou verzi TC, myslím 7, silver. Když jsem testoval přesnost zastavení, na těch 5 cm uváděných Lokopinem jsem se nedostal. A když už tak nějak zastavovala jedna lokomotiva, druhá byla jinde. Nekonečné kalibrování a stále nic. Tak jsem všude přidal 5 cm dlouhé Stop úseky a mám po starostech. Možná to bylo jen tou verzí, co mám.
belgarat píše:Co presne myslis "stop usekem" ?
Trixt píše:S tím zastavováním na přesnou pozici je vždy trochu problém. V TC mohu říct, že pokud jsou lokomotivy zkalibrované, tak to zastavení funguje s přesností +- centimetr, ale je nutno dekóder lokomotivy nastavit tak, aby do brždění TC moc nekecal. Kalibrace se ale musí občas opakovat, zvláště když lokomotivy jsou delší dobu někde v šuplíku...
TheJaro píše:Kolegovia - Bol by niekto ochotný spraviť video ako ich kalibrujete lokomotívy v RocRail?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník