M152.0/810 + Blm/Baafx/010/Btax ROCO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: M152.0/810 + Blm/Baafx/010/Btax ROCO

Příspěvekod Jacek » ned 09 lis, 2025 7:06 pm

Ivan píše:..Proto se chci zeptat, jak zvuk hodnotíte, případně zda je výrazně lepší Jacek?
Díky

:shock:
tato otázka mi tedy vyrazila dech. Kolik verzí ještě bude třeba vytvořit a jak je ještě zdokonalit, aby nikdo neměl pochybnosti? Fakt nevím co 13 let dělám špatně..
Těchto šest by nestačilo?
https://www.jacek-modely.cz/zvukove-projekty-810/
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod Kulsud » pon 10 lis, 2025 8:11 am

Všichni si moc moc vážíme Vaší práce, myslím to smrtelně vážně. Takže když se zeptá někdo, kdo třeba úplně neví, nezná Vaší práci, tak to hned nevnímejte prosím jako útok. Všichni zasvěcení víme, že jste nejlepší. Klidně tyhle dotazy ignorujte.

Jacek píše:
Ivan píše:..Proto se chci zeptat, jak zvuk hodnotíte, případně zda je výrazně lepší Jacek?
Díky

tato otázka mi tedy vyrazila dech. Kolik verzí ještě bude třeba vytvořit a jak je ještě zdokonalit, aby nikdo neměl pochybnosti? Fakt nevím co 13 let dělám špatně..
Kulsud

Příspěvekod Jacek » pon 10 lis, 2025 10:26 am

Tak samozřejmě že nováčci s tím nemuseli přijít do styku, jen mě to překvapilo u uživatele, který je tu aktivní 12 let :D
jinak netroufl bych si tvrdit, že moje zvuky jsou nejlepší, no ale výrazně horší opravdu nejsou, proto můj údiv..
Jacek

Příspěvekod jipol57 » pon 10 lis, 2025 2:23 pm

Petře, myslím že Ivan nechtěl zpochybnit Tvůj zvukový projekt. Myslím si, že se jen zeptal, jestli je původní zvuk od ROCO tak špatný, a jestli by mu nestačil, když nebude náročný.
Já to posoudit nemůžu, protože při objednání, jsem vsadil na jistotu, a Tvůj zvuk si nechal nahrát hned prodejcem.
jipol57

Příspěvekod Ivan » pon 10 lis, 2025 3:01 pm

Jacek píše:
Díky

Petře, to si nerozumíme. Mám od vás tři zvukové projekty z pěti ozvučných mašin co vlastním a beru Vás jako etalon zvukových projektů. Samozřejmě, že primárně bych měl raději zvuk od vás, jenže je pro mne také důležité řešit, co koupit hotové od výrobce a do čeho sahat. Mám v plánu stavět dost loko a vozů ze stavebnic a dalších věcí, proto také někdy sáhnu pro hotové řešení, abych ušetřil čas jinde. M152 není zkrátka tak důležitá, jako jiné nedodělky.

Proto by přeformuluji otázku.

Zní originál zvuk Roco v mašině jako M152, nebo je to mimo a fakt zásadně lepší tam dát Jacka?
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Jacek » pon 10 lis, 2025 7:14 pm

budu se možná opakovat, už jsem to psal mnohokrát. Tovární zvuky je třeba brát jako standard, moje jako lepší alternativu, nadstandard. Cílem není konkurovat, ale přinést něco navíc. Je na každém jestli se spokojí se základem, nebo je náročnější. Dřív pro to musel něco udělat, dnes už si jen stáhne a nahraje soubor nebo to udělá prodejce. U Roco v TT a zejména v H0 pak platí zásada nekupovat analog, ale přímo ozvučenou verzi a tu pak případně přehrát. Už víc tomu jít naproti nelze.

jenže Vy pořád chcete ujištění, že ten standard je lepší než kterákoliv z těch mých šesti verzí. To se přece nedá porovnávat. Nehledě ještě na množství variant ČSD, ČD, ZSSK.
Na youtube je dost videí verze H0, podle všeho by to měla být 16-bitová verze Artol. Je to 810, je to autentické, jako základ určitě dobré. Chcete-li víc, rozdíly jsou popsané v tom článku výše.
Jacek

Příspěvekod Sandy » pon 10 lis, 2025 11:34 pm

Hele, Petře, nebuď vztahovačnej. To je jedna z nejhorších lidských vlastností, kdy jedinec bere nevinnou otázku jako útok na osobní integritu. Otázka nezní, jestli jsou tvoje projekty lepší než standard. Otázka zní, zda standardní zvuk zní jako "osmsetdesítka".

Kdysi jsem se zařekl, že zvuk mi do baráku nesmí. Tak teď mám ozvučených loko pět. Mj. 363 se zvukem od tebe a laminátku se zvukem origo. A opravdu nedokážu rozlišit, který zvuk je lepší, protože:
a./ Nemám žádnou loko odposlechnutou
b./ Nedokážu ze žádného projektu vymačkat maximum.

Důvod je jednoduchý. Pokud jsi běžný uživatel a ne "fajnšmekr", tak tápeš. A můžeš být na foru jedenáct let jako kolega nebo dvacet let jako já. Pokud tě, alespoň na začátku, někdo nevede za ručičku, tak jsi ztracený. Když si vzpomenu, jak jsem ve svých začátcích s digitálem plaval v prachobyčejným nastavením ABC, tak sám nad sebou kroutím hlavou... :oops:
Sandy

Příspěvekod prcek » úte 11 lis, 2025 9:46 am

Jacek píše:budu se možná opakovat, už jsem to psal mnohokrát. Tovární zvuky je třeba brát jako standard, moje jako lepší alternativu, nadstandard. Cílem není konkurovat, ale přinést něco navíc. Je na každém jestli se spokojí se základem, nebo je náročnější. Dřív pro to musel něco udělat, dnes už si jen stáhne a nahraje soubor nebo to udělá prodejce. U Roco v TT a zejména v H0 pak platí zásada nekupovat analog, ale přímo ozvučenou verzi a tu pak případně přehrát. Už víc tomu jít naproti nelze.

jenže Vy pořád chcete ujištění, že ten standard je lepší než kterákoliv z těch mých šesti verzí. To se přece nedá porovnávat. Nehledě ještě na množství variant ČSD, ČD, ZSSK.
Na youtube je dost videí verze H0, podle všeho by to měla být 16-bitová verze Artol. Je to 810, je to autentické, jako základ určitě dobré. Chcete-li víc, rozdíly jsou popsané v tom článku výše.

Máte tam chybu.
My bereme "Jacka" jako standard. Otázka zní, jestli se dá tovární zvuk M152 vydržet bez krvácení z uší, nebo to ani nezkoušet.
Jak už psali jiní, o tom, který projekt je lepší, není diskuse. Diskutuje se o tom, jestli tovární zvuk Roco je natolik dobrý, aby stálo za úvahu kvalitativně kompromisní řešení pořídit si verzi ozvučenou výrobcem a nemuset zasahovat do modelu - ať už to znamená cokoli.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod hummus » úte 11 lis, 2025 11:02 am

U nás v klubu mají myslím všichni tovární zvuk. Za mě je úplně v pohodě. M152.0 tam slyším a z uší nekrvácím :D
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod jipol57 » úte 11 lis, 2025 11:04 am

Petr výše psal, že původní zvuk ROCO, by měl být od ARTOLA. Jeho zvuky nejsou špatné, a i Petr ho považuje za rovnocenného konkurenta, jak jsme se kdysi bavili. Jen nedodává ten jízdní komfort, jak jsme si zvykli u Petra.
Takže posoudit můžete tady. https://sounds.artol.sk/810
jipol57

Příspěvekod Ivan » úte 11 lis, 2025 11:08 am

Jacek píše:budu se možná opakovat, už jsem to psal mnohokrát. Tovární zvuky je třeba brát jako standard, moje jako lepší alternativu, nadstandard. Cílem není konkurovat, ale přinést něco navíc. Je na každém jestli se spokojí se základem, nebo je náročnější. Dřív pro to musel něco udělat, dnes už si jen stáhne a nahraje soubor nebo to udělá prodejce. U Roco v TT a zejména v H0 pak platí zásada nekupovat analog, ale přímo ozvučenou verzi a tu pak případně přehrát. Už víc tomu jít naproti nelze.

Petře, děkuji za informace. Skutečně jsem nehledal, zda je zvuk výrobce lepší než váš, opravdu ne. Viz můj příspěvek.
Vím, že někdy výrobce dá do mašiny zvuk klidně z úplně jiné loko a neřeší to.
Takže odpovědi jsem se dočkal, když zvuk bude od Artolu. Jeden mám v barče, je to pro mne ok, ale skutečně to není pro fajnšmekry, jako vaše zvuky.

Pro mne zazněla důležitá informace, že v případě Roco kupovat digitální verzi a pak případně přehrát zvuk. To je pro mne zásadní info a nechám tedy objednanou verzi DCC a tím, že to možná přehraju.

Samozřejmě beru veškeré informace s rezervou, protože reálný model v TT ještě nikdo na kolejích neměl.

Tim bych to za mne uzavřel a ještě jednou děkuji za cenné informace.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 11 lis, 2025 1:46 pm

Budu hodnotit jen ROCO zvuky, jak mi prošly rukama. První verze M152.0047 měla takový plechový zvuk. Další M152.0478 a 0262 už měly zvuk mnohem lepší zejména v otáčkách u motoru. Předpokládám že tento zvuk bude i u TT verze, ale to poznáme až bude na trhu.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)