Od posledního příspěvku jsem pracoval na odbočné stanici ve 2P. Zapracoval jsem vaše připomínky a došel jsem k této prezentovatelné variantě. Od předchozích variant se návrh trochu liší. Původní myšlenku jsem z papíru do WT nedokázal dobře převést.
Co zůstalo na stejném místě a co se změnilo:- vlečka továrního komplexu, z toho jsem udělal pivovar a ZZN jsou nezměněny
- přehodil jsem výtopnu na druhé zhlaví
- přidal jsem kolej navíc k nakládce dřeva pro asi 5 Easů
- z toho nakonec vzniklo místo pro další možný posun do malého skladu dalšího místního podniku např. pro 2x kryté vozy Kils
Podle rad jsem použil flexi 12°výhybky pro obloukové zhlaví. Vše je popsáno na obrázku.
Co se mi nepodařilo, zatím:- zůstala mi jedna oblouková výhybka (866/425/15°) - neumím se ji zbavit. Mohl bych ji nahradit klasickou 866/15°rovnou. Díky tomu bych musel zkrátit staniční koleje asi o 100mm, což není problém. Co se mi ale nelíbilo je, že bych musel relativně dlouhý úsek oblouku za stanicí zmenšit na cca R600. Mám pocit, že by bylo lepší výhybku zakrýt např. stavědlem a keři, za ní umístit přejezd a zachovat dlouhý úsek s velkým poloměrem. Raději budu koukat na dlouhý úsek s pěkným poloměrem a krátkým zakrytým přechodem R425, než dlouhý menší poloměr.
- stanice v oblouku - zatím není, není problém to udělat, pro jednoduchost zatím takto
- stanice rovnoběžně s hranou segmentů - není problém pootočit, zatím opět pro jednoduchost takto
Co je trochu problém:- šířka segmentu se zvětšila na 800 mm. Dosahová vzdálenost do rohů je teď 980 mm. Já vím, je to hodně. Na druhou stranu, je to pouze na dvou místech a mohlo by se to vyřešit např. tapetou v oblouku... Nebo tam prostě dosáhnu, na minulém kolejišti to taky jakž takž šlo
A protože mám rád historii a baví mě se v ní šťourat, vytvořil jsem si při plánování stanice i její smyšlenou historii (mým, možná lehce poučeným ale pořád laickým pohledem), na základě které stanici tvořím. Dává mi to pak celkově větší smysl. Možná to na někoho působí až moc vědecky a zbytečně, ale mě to baví

Níže obrázky. Pokud by někoho napadla jakákoliv kritika, sem s ní, budu za ni vděčný!

)
PS: historie byla psána na jednu z předešlých verzí a nemám v ní obsaženou novou vlečku ke skladu

PS 2: už teď mě napadá zase mnoho dalších možností, jak plán poupravit, např. použít místo rovné výhybky k výtopně flexi obloukovou. Nechám to ale zatím tak, protože jinak bych to neustále předělával

)