Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
Zlámalík píše:Bývá problém s coreless motory... Mají jinak indukčnosti a ne všechny dekodéry to zvládají hned, chce to nějaké nastavování.
Zkus CV 9, 53 a 54, viz https://www.kuehn-digital.de/files/T65_de_b.pdf
To samé Zimo, tam se to taky dá nastavovat, po kouscích, až to jezdí ok.
michal_d píše: tj. cca od poloviny rozsahu již dále nezrychluje, po nějakém čase (zahřátí motorů?) se to začne ještě horšit, model se zpomalí ještě víc a jede trhaně..
Fefu píše:Zkus na zkoušku dát dekodér co nejdál od motoru (zdroj jiskření), něco podobného jsem řešil se zvukem.
michal_d píše:Dál ani dát nejde, ale co by u coreless motoru jiskřilo?
michal_d píše:Dál ani dát nejde, ale co by u coreless motoru jiskřilo?
marian_r píše:michal_d píše:Dál ani dát nejde, ale co by u coreless motoru jiskřilo?
Komutátor?
michal_d píše:.........
Líbila by se mi nějaká "profi" deska nahoře a druhá pak dole s paticí pro dekodér. Obě desky by byly propojeny naletovanými kablíky. Možná, že i čelní světla by pak mohla být na destičkách kolmo k té hlavní (já plánuji dvoubarevné ledky na drátkách vlepit přímo do rámu), ale není tam moc místa vedle podvozků, tak spíš asi ne... Chtěl jsem zkusit navrhnou desku a nechat jí někde udělat (služby typu JLCPB), ale zjišťuji, že co je pro znalé jednoduché je pro mne neřešitelné... Zatím to nechávám otevřené - kvůli 1ks to nemá cenu a jestli by se uživilo třeba 10 desek, aby stálo za to si to od někoho nechat navrhnout a vyrobit zatím nevím...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník