Další výpadek fóra

Vše co se vám k provozu fóra líbí nebo nelíbí. Připomínky adminovi.

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Další výpadek fóra

Příspěvekod fulda » pát 31 říj, 2025 1:49 pm

technicky vzato mám na svých počítačích v internetu dost prostředků, abych na nich mohl takové fórum spustit. Ale moc se mi nechce se přetahovat s existujícím fórem.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod hank » pát 31 říj, 2025 3:53 pm

fulda píše:technicky vzato mám na svých počítačích v internetu dost prostředků, abych na nich mohl takové fórum spustit. Ale moc se mi nechce se přetahovat s existujícím fórem.

Tady snad nejde o to vymýšlet nějakou konkurenci. Já si myslím, že by to mělo smysl jedině jako kompletní přestěhování celého fóra. Jenže v takovém případě by bylo fér nejdřív zjistit a zveřejnit, jaké jsou příčiny opakovaných výpadků. Jestli má majitel fóra jiné priority a nemá už kapacitu dál ho udržovat ve 100% funkčním chodu, měl by to přiznat a pak by snad takové stěhování nebylo nic proti ničemu. Jestli je příčinou nevyhovující hosting, tak by taky bylo fér, kdyby to majitel přiznal. Ať je to tak nebo tak nebo ještě jinak, snad je tu dost IT-gramotných lidí, kteří by byli ochotni a schopni migraci k jinému hostiteli organizačně zařídit. V obou případech za předpokladu, že na stěhování zdejší uživatelé finančně přispějí. Možná by pak kromě stěhování přišla na přetřes i otázka finančního zajištění dalšího provozu. Přiznávám, že to je pohodlné, nemuset se v tomto směru o nic starat... Ale samozřejmě bych přispěl taky. Každopádně by si to celé zřejmě zasloužilo otevřenou diskusi. I s tím rizikem, že to třeba většině uživatelů bude jedno. Kdyby to tu ale mělo skončit, buď by se to mělo říct v dostatečném předstihu, aby si každý zachránil data, na kterých mu záleží, nebo fórum zaarchivovat na nějaké dostupné místo na internetu.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Matys » pát 31 říj, 2025 4:14 pm

Za sebe osobně mohu konstatovat, že v poslední době je četnost výpadků více než otavující a skoro až k naštvání, neb v denním shonu je návštěva fóra takřka terapií. V serverových záležitostech jsem naprosto mimo, takže o příčinách problémů mohu pouze spekulovat a zcela jistě jsou tu jiní, kteří mají jasnou představu o tom co se děje a jak tyto neždoucí stavy odstaranit. Pokud je nějaká možnost jak v tomto ohledu přidat pomocnou ruku, byť třeba jen s bankovkou v ruce, tak prosím, naznačte někdo co a jak a minimálně já se podle toho ve svých možnostech zařídím. Ale jak psal hank ať se k tomu vyjádří někdo kdo ví co a jak a ostatní se podle toho zařídí. Ať už finančně, neb v kolejištích máme nainvestováno jak ČNB v jižní americe, nebo případnou jinou pomocí dle možností jednotlivce.
Matys

Příspěvekod Ivan » pát 31 říj, 2025 5:47 pm

Také si myslím, že v případě potřeby lze zřídit pro provozovatele nějakou formu podpory chodu fóra. Není nutné ani podmiňovat členství určitou částkou. Věřím, že systém dobrovolného přispívání by mohl fungovat. Já bych určitě přispěl.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Zlámalík » pát 31 říj, 2025 5:52 pm

fulda píše:technicky vzato mám na svých počítačích v internetu dost prostředků, abych na nich mohl takové fórum spustit. Ale moc se mi nechce se přetahovat s existujícím fórem.

Já jsem Michalovi Daleckému napsal včera mail, zda by souhlasil s převodem fóra na někoho jiného - kdybychom to chtěli provozovat my. Zatím nic víc, nevíme přesně, co nás čeká.
Nabízím ale podporu organizační i finanční. Když se povedo vydat knížku, tohle bychom snad zvádli taky.
J.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Martin70 » pát 31 říj, 2025 9:06 pm

Pokud by šlo jen o problémy finačného rázu, tak jsem ochotem taky přispět. Samozřejmě první nás musí o stavu a povaze problému informovat majitel fóra. Musíme počkat na jeho stanovisko.
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod fulda » sob 01 lis, 2025 10:12 am

obávám se, že problémy nejsou finančního rázu.
Fórum běží na celkem staré a málo udržované (spíš neudržované) platformě.
Podle vnějších projevů si dovedu představit, že je lákavé pro celou řadu živlů. A dokonce bych se nedivil, kdyby nějaký takový živel už teď používal hosting pro své vlastní živelné účely.

Ale to jsou jen spekulace, bohužel nemám dost informací pro opravdové závěry.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod hank » sob 01 lis, 2025 11:14 am

fulda píše:obávám se, že problémy nejsou finančního rázu.
Fórum běží na celkem staré a málo udržované (spíš neudržované) platformě.
Podle vnějších projevů si dovedu představit, že je lákavé pro celou řadu živlů. A dokonce bych se nedivil, kdyby nějaký takový živel už teď používal hosting pro své vlastní živelné účely.

Ale to jsou jen spekulace, bohužel nemám dost informací pro opravdové závěry.

Tím spíš by bylo na místě, aby majitel zveřejnil, jaké další úmysly s fórem má.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Střelec » pon 03 lis, 2025 6:59 am

Je problém se sem dostat - stále mi to hlásí chybu "příliš přístupů (429) a pro každý krok musím dávat repete.
Střelec

Příspěvekod Zlámalík » pon 03 lis, 2025 8:20 am

Hoši, naděje je na obzoru, vydržte! :idea:
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 03 lis, 2025 2:03 pm

Střelec píše:Je problém se sem dostat - stále mi to hlásí chybu "příliš přístupů (429) a pro každý krok musím dávat repete.

Je otázka zda velký počet přístupů je příčina nebo následek, když se musí každý krok opakovat, tak je přístupů rázem dvojnásobek. :) :) :)
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Předchozí

Zpět na Připomínky k fóru