Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Danny píše:Vypadá to dobře![]()
Ještě bych si trošku pohrál stím levým zhlavím
michal_n_cz píše:Jak vysoko plánuješ úroveň 0 - odhaduji, že by to mohlo být cca 60-80 cm na zemí.
Ondra S. píše:Mezitím, co nefungovalo připojení na fórum, jsem projekt předělal.
rchlumecky píše:určitě odbočná stanice, klidně přidej odstavné koleje
Zlámalík píše:nejsou tam špeky, na kterých by ses zasekl; možná to působí málo ambiciózně, ale uvidíš, že i tak na tom bude práce jak na kostele
Zlámalík píše:klidně bych šel i kousek výš. 90 cm
Zlámalík píše:furt máš špatně ten vyklápěcí díl
Zlámalík píše:Jednou to bude hotvý a budeš tam stěhovat pohodlný křeslo, pamatuj na to!
Ondra S. píše:Ještě si hraju s myšlenkou doplnit do smyčky druhou kolej vedoucí z 2P do 3P s R484. Mám pocit, že kolejiště to jako celek nijak moc navíc složitější neudělá, zároveň by to mohlo zpestřit ježdění. Jaký na takovou úpravu máte pohled?
Ondra S. píše:Ještě si hraju s myšlenkou doplnit do smyčky druhou kolej vedoucí z 2P do 3P s R484. Mám pocit, že kolejiště to jako celek nijak moc navíc složitější neudělá, zároveň by to mohlo zpestřit ježdění. Jaký na takovou úpravu máte pohled?
ani bych se nebál přidat z odbočné pořádnou vlečku pod okno
Ondra S. píše:Aktuální návrh odbočné stanice. Z šesti variant jsem výběr zúžil na tyto dvě. Povedlo se mi snížit počet obloukových výhybek jen na 2ks a omezit malé poloměry na dopravních kolejích. Rád bych, aby Ypsilony, patra a dlouhé páry nemusely projíždět přes víc než jeden R425 na výhybce nebo v poloměru oblouku. Celkové natočení stanice jsou 3°. Verze A má oproti verzi B natočené severní zhlaví o 10°. Díky tomu jsem získal asi 150 mm délky staničních kolejí navíc. Snížil jsem ale poloměr na širé trati a odebral odstavnou kolej vedle výtopny. Jako výtopnu jsem zatím zvolil tu po vzoru žst. Kácov. Možná by se do takové stanice hodila i výtopna o dvou stáních (vím, záleží na historii stanice)? Pro představu jsem do stanice umístil pravděpodobně nejdelší osobní soupravy, jaké bych na kolejišti provozoval.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník