Další výpadek fóra

Vše co se vám k provozu fóra líbí nebo nelíbí. Připomínky adminovi.

Moderátor: Michal Dalecký

Off topic a jen pro pamětníky

Příspěvekod BohousP » ned 12 říj, 2025 2:14 pm

V dřevných dobách, když ještě Wokna byly ve verzi 2.0 a nikdo je nepoužíval, byly stěžejní tři současti DOSu. Command.com (obsahoval základní příkazy DOSu), config.sys a autoexec.bat. Druhé dva byly textové soubory a zejména do autoexecu se daly zapsat příkazy ke spouštění dalších programů.
Tehdy jsem někde objevil, jak napsat v assembleru kratičký program (5 bajtů !!!), který volal systémovou službu pro reset počítače. Pojmenoval jsem ho reset.com. Po jeho spuštění sebou počítač bez varování švihnul o zem.
Později mne za bezsenných nocí napadla prasárna. V ASCII kódu byla (a dodnes je) tzv. nezobrazitelná mezera - měla kód 255. Byl to plnohodnotný znak, jen ho editory nezobrazovaly. Tak jsem reset com přejmenoval na "ALT+255".com. No a do autoexecu na prázdný řádek jsem napsal ALT+255. Výsledek byl jasný. Počítač po bootu začal zpracovávat autoexec, přišel na příslušný řádek a vyvolal reset .
Tento vtípek se pokoušelo najít několik expertů, tři z nich krokováním došli až po prázdný řádek, ale důvod nezjistili. Jen jeden to vyřešil. Smazal prázdný řádek. Pravou příčinu však nenašel. Samotný soubor navíc byl ukryt v některém adresáři kam ukazoval parametr "path".
Omlouvám se za delší off topic.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Re: Další výpadek fóra

Příspěvekod Zlámalík » ned 12 říj, 2025 9:03 pm

To je ale krásná prasárna! :D
Ano,to byly doby, kdy se podle blikání LEDky od hard disku dalo usuzovat, zda nemám v PC virus - pokud jsem nic neukládal nebo nenačítal, neměla co blikat. Ale to jsme ještě svítili petrolejkou...

Už jsem to tady někde psal - kolega grafik si napsal program na rychlé smazání celé složky, aby nemusel řešit stovky souborů a podsložek (podadresářů, jak se říkalo). Taky .bat, dvě písmena přes příkazový řádek a Enter. Program smáznul bez ptaní vše od aktuální složky dolů.
Jednou si nevšiml, že je ve složce C:\
Dál bez komentáře.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod fulda » ned 19 říj, 2025 8:20 am

Tak mám pocit, že buď je fórum pod DDOS útokem, nebo narazilo na nějaké své limity.
Včera si na příliš mnoho spojení stěžovala databáze, dneska nginx.

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Too many connections [1040]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

429 Too Many Requests
fulda

Příspěvekod Matys » ned 19 říj, 2025 9:02 am

Hláška "Too many Requests" mě včera provázela během celého dne, než večer fórum zkolabovalo zcela :roll:
Dnes situace podobná. Téměř při každém prokliku chybovka, takže zpět a zkusit jestli to napodruhé projde...a většinou projde
Matys

Příspěvekod marian_r » pon 20 říj, 2025 8:33 am

Matys píše:Hláška "Too many Requests" mě včera provázela během celého dne, než večer fórum zkolabovalo zcela :roll:
Dnes situace podobná. Téměř při každém prokliku chybovka, takže zpět a zkusit jestli to napodruhé projde...a většinou projde

U mňa to isté. DDOS?
marian_r

Předchozí

Zpět na Připomínky k fóru