Domácí kolejiště H0

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Domácí kolejiště H0

Příspěvekod sidlo » čtv 20 dub, 2017 9:54 am

Líbí se mi to.
Poznámka hnidopicha - výjezd z točny u zdi, dvě koleje spojené do jedné výhybky, to mi nedává smysl.
sidlo

Příspěvekod misssan » stř 15 říj, 2025 9:36 am

IMG_6383.jpeg

Tak jsem to po hodně dlouhé době posunul blíže k dokončení,i když jsem asi jen kousek za polovinou prací.Čekám mě ještě komplet vegetace a náznaky trakčního vedení.Ale během té dlouhé doby projektu se to díky expanzi 3D tisku do modelářství dost zjednodušilo a myslím,že i "slevnilo" ,nebo aspoň pro nás ,co si vše vyrobit sami nedokážeme,ať z důvodu zručnosti či časové náročnosti.

https://youtu.be/910it2f3Uh8?feature=shared
misssan

Příspěvekod kpt.Budha » stř 15 říj, 2025 5:32 pm

Ten provoz je teda super, tolik vlaků najednou :shock:
kpt.Budha

Příspěvekod HonzaM » čtv 16 říj, 2025 9:05 am

Snažil jsem se procházet celé vlákno, ale nenašel jsem odpovědi na několik otázek:
Jak jsou ovládány výhybky, motorické nebo elektromagnetické přestavníky, nebo serva?
Na videu máš jen jeden MultiMaus, vlaky na tom videu jezdí bez zastavení- jsou tratě vedeny tak, že nedochází ke střetnutí, jde tedy z provozního hlediska de fakto o někoilk oválů?
Předpokládáš perspektivně použití návěstního systému? Detekce obsazení?
V jaké výšce je základní plocha a jak realizuješ zapojení nebo instalaci a případné opravy - vleže nad hlavou? Jak řešíš třeba opravu výhybek nebo vykolejení vlaku v místech, kam není přímý jednoduchý přístup?
Buduji rozšíření domácího kolejiště a řeším možnost přístupu zespodu pro realizací instalace přestavníků a zapojení - počítám s řešením formou segmentů, které bude možné rozpojit a například položit na bok, případně přemístit a pracovat třeba při položení "vzhůru nohama" za použití pomocných "nohou".
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště