Ano, to je všeobecná pravda, i zde to tak platí ale vzhledem k tomu, že je to zámek již zhruba 500 let myslím že si to označení zaslouží A on není ani tak na kopci, jako doslova na skále a přístupný zadem. Okolí zámku bych chtěl ztvárnit hodně dle skutečnosti.
Však spousta zámků jsou přestavěné hrady . Bude to romantická stanička. Zámek bych taky už nechal v 1:100, to mi přijde pro H0 jako vhodný kompromis. Navíc zmenšení zámku, který je až na kopci a ne hned vedle trati navodí větší pocit vzdálenosti.
Ubral bych však desku polystyrénu, tohle mi připadá moc vysoké a ač na skále, bude tam takybtrochu svahu.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
S tou výškou je to možná pravda, tohle se rosekne až zvolím konkrétní typ a formu zalesnění. Cíl bude aby vrcholky skály vykukovaly nad koruny stromů, ale jelikož les půjde v podstatě až ke kraji stolu, nebudu si moct dovolit skrývat jejich vejšku nějakým optickým trikem s křovím. Takže budu muset začít s vyhovující vejškou u kraje a až dojedu ke skále ta bude o trochu vyšší. Takže je možný že to ve výsledku o desku nebo půl bude opravdu nižší. Ale témata měřítko vegetace, druhy stromů, kupované/ ručně dělané, rozestupy mezi stromy atp. je dost obsáhlé na to budu muset udělat ještě důkladnou rešerši.
Vytisknul jsem si v měřítku skutečnost a spasoval to s kolejema (starší verze zhlaví) a osadil. Mám radost, že můžu mít celou stanici dle skutečnosti vychází to pěkně .
Bílá podložka je půdorys budoucí stanice, kterou budu dodělávat ze základu KB model.
Nic zásadního pro pokračování, ale "testoval" jsem délky vlaků a sjízdnost celých sestav. Sjízdnost mě velice pozitivně překvapila, nic nevyskakovalo nic se nezadrhávalo a to už sem to zase chvíli nečistil.
Už sem to tu možná psal, ale došel jsem k tomu že Mašina + 4Ypsilov vypadá poměrově ke kolejišti už luxusně , 1+5Y už je dlouhý to už možná bude jen projíždět, a nahoru bude 1+3Y úplně paráda.
Dále jsem uklidil, zkušební prvky terénu a začal podkládat vodorovné podpěry pod polystyren, a začal designovat dutou konstrukci pod Hrubou skálu, Tak aby se celý zámek dal sundat a pracovat na něm mimo stůl a místo něho vznikl revizní otvor.