Ahoj, pro potěchu oka jsem sesbíral pár Geoline a vytvořil na 1x1 m takové malé šoupaliště v 3.-4. epoše a v analogu. Vešly se 2 obloukové výhybky a 1 přímá z 1. koleje ke skladišti. Mám 4 izolované úseky pro střídavý provoz 3 mašin, kde budu střídat moje sbírkové kusy v ČSD a DB.
Můj 1. dotaz zní: jak zapojit originální přestavník Roco 61195 umístěný vespod a od něj 3 žilový kabel s plochým konektorem. Potřebuji prodloužit k starému "piánku zeuke" a dostal jsem u prodejce radu, ustřihnout a připájet drát. To fakt nejde např. s origo plochým Roco konektorem 10602 nebo 10603 ?
2. dotaz je už k provozu: historické ortofoto ukazují 3 staniční koleje, i když dle mě jde dnes jen o zastávku, ale nemám info o normálii staniční budovy ani dalších staveb vedlejších. Stavěno v r. 1910 Sdružením pošumavských místních drah, já znám tu VB až od r. 2000, a to je něco neidentifikovatelné včetně zajímavé polovalby směrem do kolejiště. Ten paskvil od SŽ ( spolek živlů) dnes radši nekomentoval...
Příležitostně dám foto z téměř hotové stavby a zeptám se na alespoň trochu modelový provoz v 3. a 4. ep. pro zřejmě D3.
Díky za rady a zdravím