Adminovi sa vopred ospravedlňujem za off topic. Avšak súvisí to s odpoveďou a vyjasnením situácie.
Jacek píše:Ty Vaše rozbory
A toto je co
https://www.youtube.com/watch?v=6dLWNlskdUko 4x vyšší paměti a až neuvěřitelných možnostech ve skriptování ani nemluvě.
Nevím proč kupujete model za 7 tisíc a pak tam dáváte nějaké Laisy za tři stovky s lamentováním, že to a tamto nejde naprogramovat.
No malá ochutnávka E 669.2, tohle opravdu s dekodéry ESU a Piko nejde. A se Zimo MX jen něco málo z toho
https://www.youtube.com/watch?v=ZqdNwG7tD6w
Pán kolega, prosím prečítajte si môj príspevok znova s porozumením. Kvalita zvuku je takmer rovnaká, na malom chrchláčiku nerozoznateľná. Ja ju napríklad nepočujem a rovnako tak 99% zákazníkov ktorý nie sú audiofilovia. Chápem, že Vy ako tvorca zvukov tam toho počujete viac. Ja som len modelár, zberateľ, ja tam rozdiel nepočujem.
Technicky je to niečo iné. Súhlasím, možnosti sú širšie, nastavovania je tam o dosť viac spolu s previazanosťou možných dodatočných súvislostí. To Vám neberiem a plne súhlasím, čo ste si mohol všimnúť aj v mojom príspevku kde som sa vyjadril:
A2C píše:"odstrihli MX, rozdiel je v tom len technicky, zvukovo tých 16bit na tom malom chrčiacom pseudo repráku aj tak nespoznáš."
Tým technicky som myslel práve tie možnosti nastavovania, úprav atď... kvalita zvuku je u mňa na nerozoznanie, kým tam nezačnú dávať niečo lepšie než čínsky repráčik za 50 centov. Čo už je celkom na pováženie, že k dekodéru za 100+€ dávame repráčik ani nie za 1€ a to nechcem ani vedieť aká je cena pri nákupe 10tis kusov keď viem pri kúpe 10ks ho dostať za 50 centov aj s dopravou.
Ale nemal som záujem to rozpitvávať, len som Vám to vyjasnil.
A teraz poviem ešte jednu zásadnú vec. 99,9% železničných modelárov nevyužije 90% a viac, funkcií toho dekodéra.
Mám plno známych, kolegov, či náhodných lajkov, ktorým nahrávam aj Vaše projekty (keď si u Vás kúpia nahrávacie kódy) a poviem Vám to ako feedback, nie ako hejt.
Zaujíma ich len jedno.
Aby to jedným tlačítkom zapli, aby si zapli svetlá, väčšinou jedným tlačíkom, občas niektorý sú taký fajnšmekri, že chcú aby mali reflektor na F1, koncové na F2 a možno ešte občas zapnú aj ostatné svetlá ako osvetlenie kabíny, strojovne či podvozku. A potom chcú mať peknú trúbu, možno dve. Tým to pre nich končí.
Je to max 8-10 tlačítok ktoré oni zvládnu pochopiť a používajú z toho aj tak možno polku. To, že tam majú ďalších 20 zvukov, fukncií a podobne je už úplne mimo a nezaujíma ich to. A preto je síce pekné, že Zimo MS majú 4x takú pamäť, je krásne, že podporujú F0-F28 či až F30.
Ale im je to fuk.
A jediné čo po mne ešte chcú je aby som im po Vás skrátil rozjazdy, dojazdy, zvýšil rýchlosť a pridal hlas.
Viem, že tu so mnou veľa ľudí nebude súhlasiť, lebo sa tu nachádza práve to koncentrované 0,1% modelárov či majiteľov modelov ktorý sa v týchto funkciách vyžívajú.
Ale povedzme si to úprimne. Dám vlastný príklad. Mám 50 lokomotív. Chodím na 1-2 stretnutia ročne. Ak tam vezmem 5-6 lokomotív tak s ostatnými 45timi v ktorých mám väčšinou zvukové Zimo dekodéry sa ten rok ani neprebehnem lebo nemám domáce koľajisko a akosi nestíham ten model vybrať a dať si ho na nekonečnú koľaj. Alebo ak stíham, tak mám iné chúťky.
Takže úplne úprimne. Načo nám je 4x taká pamäť a 16bit zvuky? Načo nám je F0-F30?
A to ešte nehovorím o fakte, že na niektorých stretnutiach som počul, že už sú zvuky aj zakázané. Ale to je len tak mimo.
Takže načo nám je:
"4x vyšší paměti a až neuvěřitelných možnostech ve skriptování ani nemluvě. "?
Berte ako to chcete. Ja mám vlastný názor a ten Váš rozhodne nezmením, ale možno Vám to pomôže do budúcnosti pochopiť zákazníkov.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse