od Piiry » pon 03 lis, 2025 9:27 pm
Ahoj, já jsem neodolal a objednal dvě jednotky 460 v první vlně leptání hned po návratu MM. Jednu jednotku budu dělat pro sebe, druhou pro kamaráda.
Dle návodu to jde. Tam asi není moc co vymýšlet. Návod je zpracovaný moc pěkně.
Co mi ale vadí je přílišná zjednodušenost rámů vozů. To se pokusím trochu zachránit 3D tiskem, aby to nebyla zespodu taková placka.
Co ale zachránit nepůjde je přílišná šířka vozů. Tak jako je tomu u BTTB rychlíkáčů, které byly zjevně základem odlitků... Ale i tak to budou fešáci.
Další věc co mám v plánu dělat jinak je pravděpodobně pohon. Jako dárce orgánů nepoužiju V100, ale Herkula od Piko. Rám bude vlastní, hnaný jen jeden podvozek, tak snad se to utáhne Maximálně to bude slepá cesta... Herkul sedí rozvorem, ale průměr kol je trochu mimo, ale to by mohla skrýt maska.
Stavbu budu zahajovat cca někdy v prosinci až dodělám aktuálně rozdělané projekty. Jelikož chci, aby to bylo top, tak jsem již teď kontaktoval p.Vobořila a budeme pro to navrhovat DPS s DCC osvětlením pro všechny vozy. Uvidíme co všechno to bude umět. Ale jisté je, že bych chtěl zakomponovat zvukový dekodér a projekt od Jacka. Ozvučovat budu pouze jednu hlavu. Myslím, že si takováhle stavba zvuk zaslouží. Dělat budu obě jednotky světle šedé se světle modrým pruhem a červenými dveřmi (Unifik ČD - 1993 až 2009). Nevíte někdo, prosím, jaké odstíny RAL použít na tento nátěr?
Určitě se toho neboj a objednej.
TT, Moduly, Lenz DCC, Epocha V.