Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
czhunter píše:Není to z Číny, ale z Japonska ( http://www.plazajapan.com ) - nakupoval jsem tam už asi 10x a zatím až do včerejška jsem platit vždy DPH a proclení _předtím_ než mi Fedex zásilku doručil domů ...
fulda píše:Docela dobré podrobnosti jsou TADY.
hank píše:Bez komentáře - jen pro info.
Aktuální zásilka - publikace z GB:
- fakturovaná cena GBP 17,50 = 507,58 Kč;
- clo 0 Kč;
- DPH 121 Kč;
- poplatek za celní služby České poště 350 Kč.
michal_n_cz píše:hank píše:Bez komentáře - jen pro info.
- clo 0 Kč;
- DPH 121 Kč;
No to nějak nesedí, protože DPH na knihy je 0%. Správně těch 21% mělo být podle mne max. s části ceny dopravy.
hank píše:michal_n_cz píše:hank píše:Bez komentáře - jen pro info.
- clo 0 Kč;
- DPH 121 Kč;
No to nějak nesedí, protože DPH na knihy je 0%. Správně těch 21% mělo být podle mne max. s části ceny dopravy.
Odesílatel to deklaroval jako "magazine". Je z tohoto hlediska rozdíl mezi knihou a nepravidelně - 1-2x ročně - vydávanou brožurou zvanou "časopis"? Tu celní nomenklaturu (HS code) si člověk nemůže vymyslet. Data pro celní deklaraci jsem vyplňoval do on-line formuláře České pošty a když jsem HS code uvedl nesprávně, tak to na mě zařvalo, že to je chyba.
vvitty píše:Součástí DPH je i poměrná část dopravy. A pokud není vyčíslena jsou to schopni bouchnout nějakým sazebníkem na násobek reálně uhrazené částky.
hank píše:vvitty píše:Součástí DPH je i poměrná část dopravy. A pokud není vyčíslena jsou to schopni bouchnout nějakým sazebníkem na násobek reálně uhrazené částky.
To by mohlo být ono, protože každá zásilka z třetích zemí končí na vyměňovací poště Praha 120, kde leží po dobu trvání celní deklarace a to dopravné za její odeslání z Prahy na cílovou adresu musí někdo zaplatit.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Ivan, romansis a 1 návštěvník