Jirka Černý píše:Mcx píše:Jirka Černý píše:Všechny tyhle problémy by řešilo zaplavení trhu vagóny Ds od Roco, ale zatím to vypadá že někde něco selhalo
Tak to netuším o čem mluvíte

to bude asi scifi, navíc se to týká více Vase než Ds
Model RO 6200141 se objevil jen velmi krátce a už je vyprodaný, nedostupný. Počítal jsem že ho normálně koupím bez objednání, no nestalo se. Naštěstí to pro mně není njak zásadní kus. Teoreticky by mi ten set od MTB docela vyhovoval, ale musel bych to vidět.
Už dlhé roky prakticky u všetkých výrobcov funguje systém, že sa vyrába podľa objednávok u obchodníkov + niečo navyše. Model je ohlásený už dlhodobo a už dlho sa dal bez problémov objednať. Na základe toho sa vyrobil určitý počet kusov. Každý obchodník bral určite aj niečo navyše. Ale ak sa mu po objednaní u výrobcu zbierali ďalšie objednávky, tak aj voľné kusy sa postupne viazali na objednávky. Obchodníci samozrejme mohli doobjednať u výrobcu, ale akonáhle sa všetky už vyrobené kusy rezervovali pre obchodníkov, tak už ani obchodník nemôže doobjednať - lebo nemá čo.
Výroba už dlhé roky funguje na báze určitých modelov. To nie je tak, že obrovská továreň neustále chrlí všetky modely z katalógu. Takže sa naplánuje výroba niekoľkých modelov v určitom čase. Po ich vyrobení sa kapacity (ľudské, strojové) presunú na ďalšie modely ...
Samozrejme, ak je o model veľký záujem a rýchlo sa vypredal, tak výrobca dorobí ďalšie série. Ale to zas treba naplánovať kedy bude na to vo výrobných kapacitách voľný slot a aké budú objemy doobjednávok od obchodníkov.
Takže jediné čo v tomto systéme zlyhalo ste žiaľ vy - že ste model, u ktorého sa predpokladala veľmi dobrá predajnosť, neobjednali v na to určenom čase.
Ad "objevil jen velmi krátce". No neviem, ja ho mám objednaný od 16.1.2025, čo je cca pol roka. To nie je vôbec "krátko" ...