Effishunter Rivarossi — jízdní vlastnosti

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Effishunter 1000

Příspěvekod ToMaS. » sob 28 čer, 2025 8:14 am

Moc diky za odkaz (zajimave ze jsem na to nenarazil), ale bohuzel to opravdu je asi tragicke, skoda ze diskuze konci informaci o nova serii, ale uz nepisou jestli vyresila problemy.
ToMaS.

Příspěvekod lubbik » čtv 03 črc, 2025 5:18 am

zde jsou dvě videa , myslím , že to mluví za vše , podotýkám , že jsem majitelem obou modelů .
Pořízení těchto modelů je můj největší modelářský přešlap za poslední roky .

https://youtu.be/i-1qXCyYwZ8

https://youtu.be/fUdptPSNEBE
lubbik

Re: Effishunter Rivarossi — jízdní vlastnosti

Příspěvekod Martin70 » čtv 03 črc, 2025 12:10 pm

Překopírované z vlákna Diskuse Novinky H0 2025 (komentáře). Snad bude lepší, když bude vše o 744.1 - Effishunter Rivarossi v tomto vláknu. :)
Martin70 = já
Zdravím, u prodejců se objevuje skladem druhá várka lokomotiv 744.1 - EffiShunter 1000, ČD Cargo, Ep.VI / Rivarossi HR2972
Už jste ji nyní někdo viděl v provozu nebo jste si zakoupil? Je tam pouze nové číslo lokomotivy nebo se liší i v něčem jiném, tedy mírně odlišném laku? Hlavně mě zajímají její jízdní vlastnosti. Původní modely z první série byly sice co se týká detailů krásné, ale měly převody moc do rychla a ještě to nějakým způsobem drhlo na spoustě modelů. Podařilo se to výrobci vychytat, upravit, nebo je to stále stejné? Děkuji všem za přínosné postřehy. Martin 8)
Deathlosopher odpovídá
"Zdravím,
tak to mě taky zajímá, jaká je nakonec druhá verze, co do jízdních vlasností. První verzi lokomotivy jsem vrátil, to byl děs. Nicméně, najděte si tu na diskuzi téma o této lokomotivě, které jsem kdysi založil, a tam je odpověď z Rivarossi na téma změn v nové verzi této mašiny. Já jsem tenkrát nelenil a napsal jim. :-)"
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod Martin70 » čtv 03 črc, 2025 12:20 pm

Pokud mohu mít prosbu, mohl by ADMIN překopírovat celé tohle novější duplicitní vlákno do původního a staršího Effishunter Rivarossi - jízdní vlastnosti. Je asi zbytečné, aby tu byli dvě podobná a veškeré informace se tříštily a hůře dohledávaly. Já jsem tam překopíroval i můj původní dotaz z vlákna Novinky 2025 H0 (diskuse) s odpovědí kolegy Deathlosopher. Naše oba příspěvky je snad možné v Novinkách 2025 (diskuse) taky smazat. Děkuji za pochopení. :)
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Re: Effishunter Rivarossi — jízdní vlastnosti

Příspěvekod Martin70 » čtv 03 črc, 2025 12:34 pm

1.) Ještě jeden dotaz zda tu není modelář, který zkusil úspěšně vyměnit v modelu ten šnek za jednochodý, který tu někdo předtím doporučoval? Tedy přesněji jaký použil a kde se dá zakoupit. Zatím je to tu jen o tom, že to nefunguje správně, někomu modely odešly na výměny, reklamace a pod. Tak nevím zda je nějaký nový aktuální posun "ledů" uprostřed horkého léta. Je tu někdo kdo mu model už jezdí alespoň přijatelně?
2.) Jest tu mezi námi odvážný borec, modelář nebojící se výzvy, který si přes nevalné recenze zakoupil model Effishunteru z druhé série? Nebo to všechny potenciání zájemce odradilo? :wink:
Protože vhledové provedení modelu je řekl bych povedené a detailní. Škoda právě těch špatných vlastností pojezdu.
Martin70

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)