POMERANČE TT od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: POMERANČE TT od MTB

Příspěvekod Globetrotter » úte 31 pro, 2024 8:41 pm

Děkuji moc. Funguje. Díky
Globetrotter

Příspěvekod drtikol » sob 08 bře, 2025 11:57 am

Zdravim ve spolek,
Resil tady nekdo seklou kinematiku?na jednom kusu na jedne strane s ni neslo hybat,povolil jsem sroubky co drzi pluh,rozhybal,ale stale to neni ono,sice chodi ale pruzinky nemaji silu ji vratit zpet,diky za pripadne rady
drtikol

Příspěvekod Pavel-HP » sob 08 bře, 2025 1:30 pm

Povolit ten plast co ji drží z vrchu. Usadit do drážek a znovu lehce přitáhnout.
Opatrně na pružinky. Mají snahu se ztratit v nenávratnu.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod RSC » stř 18 čer, 2025 6:24 pm

Všiml si někdo také, že od pomerančů dále v čase všechny MTB modely lokomotiv TT lehce pocukávají, někdy i hodně? Motory jsou pěkné šmejdy (nějaká bezva série nebo nový dodavatel), není tento jev způsoben převody. Některé kusy lokomotiv pocukávají takovým způsobem, že kmitá půl soupravy za lokomotovou (čtyřnápravové a šestinápravové lokomotivy to dělají). Již jsem některé reklamoval a mohu říci, že motory jsou pěkné šmejdy. Když se motor vytáhne, ani to nejde hladce. Ještě mám v plánu motor rozebrat a mrknout se do něj podrobně, co to je za hrůzy. Super inovace od MTB - tohle musí vidět pokud nějakou výstupní kontrolu dělají. Hlavně že je to nejspíše ještě levnější součástka a ono se to stejně prodá...
Někdy mi to pocukávání pěkně rve oči. Není to určitě jen u mne, musí to mít všichni, spíše je to asi tak, zda to někomu vadí... Posledních 10 lokomotiv od zahájení poperančů co mi přišlo tímto trpí, takže se mění motory. Reklamace jedna za druhou... Ještě bych přidal statistiku do průměrů dalších součástek - každá druhá lokomotiva má neuspokojivou kvalitu náprav, takže se mění také... :oops: A to je skutečně jaksi mimo "standard MTB".
RSC

Příspěvekod RSC » stř 18 čer, 2025 6:25 pm

Všiml si někdo také, že od pomerančů dále v čase všechny MTB modely lokomotiv TT lehce pocukávají, někdy i hodně? Motory jsou pěkné šmejdy (nějaká bezva série nebo nový dodavatel), není tento jev způsoben převody. Některé kusy lokomotiv pocukávají takovým způsobem, že kmitá půl soupravy za lokomotovou (čtyřnápravové a šestinápravové lokomotivy to dělají). Již jsem některé reklamoval a mohu říci, že motory jsou pěkné šmejdy. Když se motor vytáhne, ani to nejde hladce. Ještě mám v plánu motor rozebrat a mrknout se do něj podrobně, co to je za hrůzy. Super inovace od MTB - tohle musí vidět pokud nějakou výstupní kontrolu dělají. Hlavně že je to nejspíše ještě levnější součástka a ono se to stejně prodá...
Někdy mi to pocukávání pěkně rve oči. Není to určitě jen u mne, musí to mít všichni, spíše je to asi tak, zda to někomu vadí... Posledních 10 lokomotiv od zahájení poperančů co mi přišlo tímto trpí, takže se mění motory. Reklamace jedna za druhou... Ještě bych přidal statistiku do průměrů dalších součástek - každá druhá lokomotiva má neuspokojivou kvalitu náprav, takže se mění také... :oops: A to je skutečně jaksi mimo "standard MTB". Týká se to třeba i 350sátek...
RSC

Příspěvekod makozob » stř 18 čer, 2025 6:47 pm

RSC píše:Všiml si někdo také, že od pomerančů dále v čase všechny MTB modely lokomotiv TT lehce pocukávají, někdy i hodně? Motory jsou pěkné šmejdy (nějaká bezva série nebo nový dodavatel), není tento jev způsoben převody. Některé kusy lokomotiv pocukávají takovým způsobem, že kmitá půl soupravy za lokomotovou (čtyřnápravové a šestinápravové lokomotivy to dělají). Již jsem některé reklamoval a mohu říci, že motory jsou pěkné šmejdy. Když se motor vytáhne, ani to nejde hladce. Ještě mám v plánu motor rozebrat a mrknout se do něj podrobně, co to je za hrůzy. Super inovace od MTB - tohle musí vidět pokud nějakou výstupní kontrolu dělají. Hlavně že je to nejspíše ještě levnější součástka a ono se to stejně prodá...
Někdy mi to pocukávání pěkně rve oči. Není to určitě jen u mne, musí to mít všichni, spíše je to asi tak, zda to někomu vadí... Posledních 10 lokomotiv od zahájení poperančů co mi přišlo tímto trpí, takže se mění motory. Reklamace jedna za druhou... Ještě bych přidal statistiku do průměrů dalších součástek - každá druhá lokomotiva má neuspokojivou kvalitu náprav, takže se mění také... :oops: A to je skutečně jaksi mimo "standard MTB". Týká se to třeba i 350sátek...

Všiml si někdo také, že se několik let diskutuje nad kvalitou modelů MTB. A stejně tak se diskutuje, že si někdo daný model koupí a potom se divý, jak to jezdí.
makozob

Příspěvekod RSC » čtv 19 čer, 2025 7:35 am

makozob píše: Všiml si někdo také, že se několik let diskutuje nad kvalitou modelů MTB. A stejně tak se diskutuje, že si někdo daný model koupí a potom se divý, jak to jezdí.

To jistě, sám jsem ledas co k MTB přidával. Jen tento problém takto popsán jsem nezaregistroval.
Tato podivně jízlivě psaná přípomínka mi přijde až zbytečná...
RSC

Příspěvekod vvitty » čtv 19 čer, 2025 7:44 am

... a pak clovek prijede na MAsinku do Pecek nebo nejake modulove setkani a vetsinu provozu zajistuji masiny od MTB.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Sarge » čtv 19 čer, 2025 10:43 am

Zatím jediná mašina kde jsem si něčeho takového všiml a nemohl se ale rozhodnout jestli je to můj pocit nebo to fakt dělá (takže jestli, musí to být hodně málo) byl Vectron od Tilligu.
Sarge

Příspěvekod Pavel 152 » čtv 19 čer, 2025 4:52 pm

V motorku to pravděpodobně není, je to v převodech a nápravách. Motory měním za pětipólové Motrax, mají i uhlíky. Jeden MTB mi odpálil zvukový dekodér. Tilligovy mají uhlíky, ale jen tři póly.
Pavel 152

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)