Sarge píše:Zdravím.
Pořídil jsem si výše zmíněnou lokomotivu a osadil ji digitálním dekodérem ZIMO (MX630). Když jsem ji zkusil projet, zjistil jsem že světla na jedné straně neustále svítí a nejde je nijak zhasnout (spolu s tím i osvětlení kabiny). Vrátil jsem zpět analogouvou propojku a zkusil analog. Tady bylo vše v pořádku (stejně jako na prodejně když se zkusmo projela). Po opětovném vrácení dekodéru už vše fungovalo normálně. Považoval jsem to tedy za nějakou anomálii. Po čase jsem mašinu znovu vytáhl abych projel nové vozy a problém je zpátky. Nemám bohužel po ruce druhý stejný DCC dekodér abych ověřil jestli je chyba v něm ( stejně to bude trochu složitější, pokud se problém projeví "někdy"). Chci se proto zeptat jestli někdo už podobný problém neřešil a nemáte s tím nějaké zkušenosti? Děkuji.
Na všech TT modelech MTB s paticí PLUX 16 i NEXT 18 je potřeba dekodér nastavit! To, co ti problikává v DCC s nenastaveným dekoderem při zapnutých pozičkách je osvětlení interieru (nesvítí, bliká) a to je způsobeny daty na SUSI výstupech dekoderu. Přerušení plošky na DPS je jen pro možnost samostatného reflektoru.
ZIMO dekodery řady MX , MN i MS nastavuji takto :
PLUX 16CV1= DCC adresa, (případně dlouhé adresy je nutno nastavovat v CV17 + CV18 a v CV 29)
CV61=97 (alternativní přiřazení funkcí - tabulka mapování bez posunu vlevo)
CV33=1 , CV34=2 (bílé pozičky dle směru tlač. F0)
CV35=12 (červené pozičky pod tlač. F1)
CV36=64 (reflektor pod tlač. F2)
CV37=3 (bílé pozičky na oba směry při F3 posun)
CV39=128 (interiér ovládán tlač. F5)
CV127=1 , CV128=2 (směrová závislost červených poziček)
CV124=151 (vypnutí SUSI, tlač.F3 posun, tlač.F4 vypnutí rozjezdové a brzdové křivky)
Pro dekodery s paticí
NEXT 18 je pouze jiné nastavení v CV127 a CV128 - CV127=2 a CV128=1