Domácí Kolejiště

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod ondras » ned 04 led, 2009 7:49 pm

Už se těším :D poslal jsem ti soukromou zprávu kvůli těm poloměrům
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod Domba » ned 04 led, 2009 8:01 pm

máš vzkaz kdyžtak zbytek pořešíme přes SZ at to tu nezasíráme: ))
Domba

Příspěvekod Domba » stř 21 led, 2009 8:52 pm

Kolegové potřeboval bych radu tohle nádraží bych chtěl stavět s kanály drátovodů ale nejsem moc velkej znalec tak by me zajímalo kam by měli vést určitě se tady najdou tací co budou vedět o tom víc a pomůžou mě stím

http://s358.photobucket.com/albums/oo26 ... adrazi.jpg
Domba

Příspěvekod radekkrupka » stř 21 led, 2009 9:04 pm

Teď jsem si všiml, že na levém zhlaví máš trochu divnou geometrii...ten oblouk krajní koleje se ti podezřele blíží prostřední koleji? Tam budeš mít problém s průjezdným profilem, zvlášť v tak ostrém oblouku...v podstatě to není využitelný úsek kolejí pro stojící soupravu...to nezapomeň opravit :)
radekkrupka

Příspěvekod Domba » stř 21 led, 2009 9:09 pm

jo pravda to sem si nevsim to se opravi az se zacne stavet kolejiste: )) budu vsecky oblouky delat z flexi koleji: )) takze spis tedka me zajma muj dotaz... ale diky jinak za upozorneni sem si toho ani nevsiml :oops:
Domba

Příspěvekod Pavel Dryml » čtv 22 led, 2009 12:37 am

Domba píše:Kolegové potřeboval bych radu tohle nádraží bych chtěl stavět s kanály drátovodů ale nejsem moc velkej znalec tak by me zajímalo kam by měli vést určitě se tady najdou tací co budou vedět o tom víc a pomůžou mě stím

http://s358.photobucket.com/albums/oo26 ... adrazi.jpg

to není tak jednoduch, záleží jaké zabezpečovací zařízení chceš modelovat

1) ústřední zámek - drátovody jsou jen k návěstidlům pokud jsou mechnická, výměny stavěny místně
2) ústřední mechanika, elektromechanika - ústřední stavědlo umístěno většinou ve výpravní budovvě , od ústředního stavědla vedou drátovody k mechanickým návěstidlům, dálkově stavěným výhybkám a výkolejkám, ale některá výhybky nemusí být stavěny dálkově

3)elektromechanika - v dopravní kkanceláři řídící přistroj, od něj vedou elektrické kabely do stavědlových přístrojů, kkteré jsou umístěny na obou zhlavích v domečku nazývaném stavědlo, a drátovody jenom ze stavědla k výhybkám výkolejkám a mechanickým návěstidlům, ale elektromechaniky mohou mát část výhybek stavěných elektromotoryckými přestavníka a kk těěm vedou jen kabely

4)reléovky, TESTy světená nnávěstidla,elektomotorické přestavníky teda bez drátovodů

je to jenom trocu průřez tím co se dá dělat, zabezpečováci neberte to všechno úplně vážně. :D :D :D :D :D Totiž ve stanici se v reálu dá zbastlit skoro cokoliv :D :D :D
H0, DCC, V epocha, ale končím u vznniku Carga
Pavel Dryml

Studie

Příspěvekod milan ferdián » stř 15 dub, 2009 9:37 am

HO/1:87_PILZ/STANDARD_DOMBA

Obrázek
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Domba » ned 26 dub, 2009 6:51 pm

HO : ))
Domba

Příspěvekod Jarda H. » ned 26 dub, 2009 7:27 pm

Mně osobně se nelíbí koncová stanice - třeba (dlouhá) kusá kolej zřejmě ke skladišti ?! Tam budeš přistavovat vagon po jednom nebo jakým způsobem se bude posunovat ?! Na dvě krátké kusé koleje za angličanem se vejde tak lokomotiva a jeden vagon :wink: Možná to chce změnit koncepci - viz podnět / studie od Milana ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Domba » ned 26 dub, 2009 7:33 pm

Jarda H. píše:Mně osobně se nelíbí koncová stanice - třeba (dlouhá) kusá kolej zřejmě ke skladišti ?! Tam budeš přistavovat vagon po jednom nebo jakým způsobem se bude posunovat ?! Na dvě krátké kusé koleje za angličanem se vejde tak lokomotiva a jeden vagon :wink: Možná to chce změnit koncepci - viz podnět / studie od Milana ?!

nezbyvá mě než asi souhlasit já sem tedka nad tim začal též přemýšlet ale inspiroval jsem se tim Plánkem Milana je dobrej to musim uznat ale vadí mě ta vlečka že de právě na tamtu stranu k tunelu a proto jsem to chtěl nějak upravit

jinak tamto nemá bejt skladiště ale Pila :)
Domba

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 27 dub, 2009 12:53 pm

Taky si myslím že tohle chce předělat, navíc co má být ten barák pod horní tratí vpravo? Pilíř? Jestli hradlo, tak je velké a na tak malou stanici jak pěst na oko! I malý domek by byl moc...

Nevím, na mne to celé pořád působí hodně přeplácaně.... Ber v úvahu že ty vzdálenosti baráků jsou fakt hodně malé, takže mÍň je více - naco tak velké depo? Malá výtopna s popel. jámou a plochou s koši s uhlím by nestačila? Proč ta další "krátka" kolej dole? Zatím nej návrh krom Milanových co tu byl je http://ondra22.rajce.idnes.cz/Planek_pr ... _depem.JPG

Opravdu - zredukuj ty koleje, je to přeplácaný! Když už máš to omezení tím gaučem/postelí, proč trváš na HO? HOe (úzkorozchodka) nebo TT či N ti na tomhle prostoru dovolí se daleko víc vyřádit!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Domba » pon 27 dub, 2009 4:41 pm

už jsem mluvil o tom že HO mám doma
jinak dobrá tu stanici minule předělám a ty budovy okolo to neberte v potaz to sem dával jen protože sem zkoušel co je v budovách ve wintracku jinak ty hradla budou menší mě se právě líbí že se tam vejde ten 2 kolej výjezd ze stanice ... jinak tu horní stanici ještě promyslim
děkuju... ale tak zatim teda to horní nádraží teda nechám na tamten způsob
Domba

Příspěvekod Domba » pon 27 dub, 2009 4:43 pm

jinak ještě sem zapoměl vtom depu právě sem chtěl mít
1.výtopnu 2.nějaký popelový výtah pokud máte jinej nápad na zbrojení uhlí z českého území tak sem snim 3.zbrojení nafty a pak sem přemýšlel tam dát ještě nějakou administrativní budovu
Domba

Příspěvekod milan ferdián » stř 29 dub, 2009 2:15 pm

Domba píše:jinak ještě sem zapoměl vtom depu právě sem chtěl mít
1.výtopnu 2.nějaký popelový výtah pokud máte jinej nápad na zbrojení uhlí z českého území tak sem snim 3.zbrojení nafty a pak sem přemýšlel tam dát ještě nějakou administrativní budovu

S tebou je to někdy těžký :D :D :D V Jilemnici u topírny v říjnu 1977,stávalo vpravo zauhlovací zařízení,jiné než teudolf.A aby toho nebylo málo ,tak na snímku je onen zauhlovací výtah,vedle zastřešený sklad uhlí,na koleji stojí 434.2137,vedle ní vodní jeřáb,druhá kolej do topírny,u ní tankovací stojan s pásovým dopravníkem. :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Domba » stř 29 dub, 2009 7:27 pm

milan ferdián píše:
Domba píše:jinak ještě sem zapoměl vtom depu právě sem chtěl mít

S tebou je to někdy těžký :D :D :D V Jilemnici u topírny v říjnu 1977,stávalo vpravo zauhlovací zařízení,jiné než teudolf.A aby toho nebylo málo ,tak na snímku je onen zauhlovací výtah,vedle zastřešený sklad uhlí,na koleji stojí 434.2137,vedle ní vodní jeřáb,druhá kolej do topírny,u ní tankovací stojan s pásovým dopravníkem. :D :D :D

to souhlasim: )) sem moc vybíravej :D ale tak je to domací kolejiště
prosim kdyžtak SZ at tu nezasíráme forum, ale fotka by se hodila pokud nějaká je: ))
Domba

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště