M&T píše:kuyon píše:Uz som to tu raz vysvetloval aky odtien, je spravny. Viz prispevok tu:
viewtopic.php?f=15&t=14685&start=525
... a porovnavanie odtienov na starych fotografiach s urovnou kvality tej doby je nezmysel.
Spravny odtien aplikovany v tej dobe bol ČSN 6100/5400 (krémová stredná/zeleň tmavá)
... pre slabych : najdite si to vzorkovniku farieb
Z výroby 5400, ale otázka je, či sa po dielňach nepoužíval aj vtedy bežný odtieň 5300 ... viď aj E499.0 a 1 z vtedajšej doby ...
A čo sa týka fotografií - až tak by som to na kvalitu nehádzal ... ostatné farby (aj zberače, farba vozňa, ... ) sedia a tak je podľa mňa tá zelená na fotke určite iný odtieň ako 5400.
...debatujeme tu o stave dotknuteho modelu od ACME v stave po výrobe v Skodovke, v akom by mal byt aj vyhotoveny (rok 1978) a nie po "dielňach". Je jednoznacné, ze model podla popisoch na skrini je po výrobe. Prosim pri všetkej úcte, neplet neskusenych kolegov modelárov a neporovnavaj original odtiene s fotografiami kvality tej doby a mnohé po retuši.
PS: inak chyba je aj na stupackach pod prednymi svetlometmi, je pouzity stav po uprave a navarení rozšírenia, ktoré z výroby absentovali.