Ahoj,
potřebuju pomoct s plánovaním kolejiště.
Začal bych u vozového parku, tam mám docela jasnou představu. Hodně se mi líbí provoz na tomhle videu:
https://www.youtube.com/watch?v=l_6P1nwKNyk&ab_channel=Zden%C4%9BkKa%C4%8DenaTakže tam budou jezdit panťáky, bobiny s rychlíky a patry a esa s rychlíky. Nějakej nákladní vlak by se mi taky líbil.
S těmito soupravami by to bylo spíše kolejiště na celou místnost, což by se mi sice líbilo, ale začal bych s něčím menším, protože nemám ještě dostatek zkušeností ani financí
Mám teda stůl 150 x 70 cm, na kterém bych kolejiště postavil.
Plánoval jsem na něj dát desku 100 x 180 cm a na ní vymyslet něco takovéhleho. Použil bych kolejivo tillig a jeho flexi koleje s betonovými pražci, abych je když tak pak mohl využít, až budu stavět něco většího.
Kolejiště bych chtěl provozovat digitálně.
Chtěl bych teď mít místo, kde si budu moct testovat ten žabotlam, učit se digitál a tak dále. Až budu mít všechny soupravy hotové a budu více zkušený, můžu pak začít se stavbou něčeho většího.
Problém je, že v těhle obloucích (R353 a R396) nebude ten žabotlam ani rychlík vypadat moc dobře. Na druhou stranu, pokud změním šířku kolejiště a oblouky tak budou méně ostré, zase už pak nedosáhnu na druhou stranu kolejiště, protože k němu budu mít přístup pouze zepředu.
Ještě mě napadlo si udělat okruh z kolejí s podložím na podlaze, ale to kolejivo s podložím od tilligu se mi moc nelíbí a navíc v něm nevidím použití pro další projekt. Ještě mě napadlo, že bych vytiskl na 3d tiskárně nějaké nasouvatelné podloží právě pro flexi koleje tillig, ale vlastně nevím, jak by to moc fungovalo.
Další možností je najít si nějaký modelářský klub, ale nevím o žádném, co by by v mé blízkosti. Navíc našel jsem jen pár klubů, které mají žabotlamy, které se mi asi stejně ze všech vlaků líbí nejvíce.
Děkuju za vaše rady a připomínky,
Vítek