https://mapy.cz/letecka?x=16.0654157&y=48.8575201&z=20
A hned o kousek dál směrem do města překračuje Rooseveltova dalším nadjezdem trať do Okříšek.
Takže jo, pár zajímavých míst se dá najít i v tuzemsku. Třeba to někoho pomůže inspirovat.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Ivan píše:Trochu odbočka k epocham.
Začátek epochy VI beru, ČD Cargo, od ca 2011 nástup Regiojetu jakožto prvnímu výraznějšímu soukromému dopravci. Tak vnímám epochu VI já, hlavně jako nástup konkurence ČD.
Situace nadále pokračuje, v nedávné době proběhlo dost soutěží a nástup mnoha dalších dopravců, a teď to důležité, na vozby v objednávce krajů a to beru jako další bod zlomu. Ovšem principiálně je to stejné, jen teď do toho přišly peníze krajů. Toto období bych proto nazval VI. b. Od období VI. a se liší zejména množstvím barevných variant vozů dle vzoru krajů. A také nasazení dalších loko řad.
Co se týče kolejí, tendence je stále stejná, redukce stanic, rekonstrukce...
Takže epochu VII bych bral až s nástupem VRT
Adam96 píše:Ne že by to byl velký rozdíl, ale ČD Cargo vzniklo už v roce 2007.
Dovi píše:Redukce uhlíkové stopy a návrat ke koněspřežné železnici. S velbloudama místo koní.
hank píše:Dovi píše:Redukce uhlíkové stopy a návrat ke koněspřežné železnici. S velbloudama místo koní.
Omyl. Nejvyšší (nebo nejnižší?) stupeň low-tech v železniční dopravě pak budou šlapací drezíny a gravitační vozíky
StandaR píše:Já teda věřím, že diesel (minimálně jako záloha) tu s námi ještě tak 50 let pobude… věřím a doufám
hank píše:
Intelektuální rozvička: Jak by v úpravě shorty mohly vypadat česk(oslovensk)é motoráky? Napadá mě třeba M 262.0...
hank61 píše:Tohle, kdyby někdo udělal ve zdejší kotlině, navíc s všeobecně známým motorákem - to by bylo keců.....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků