uz nejaky patek se snazim vytvorit dalsi parni masinku. Tentokrat prisel na radu bejcek. Puvodne jsem chtel postavit 423.0, ale po nekolikahodinovem zapasu s odlitkem jsem to vzdal. Odlitek 423 rozmerove nesedi, je cca o 1 cm kratsi, hrb (parni dom, pisecak a vodocistic) je asi o 8mm kratsi, coz uz jde videt. To bych jeste zkousnul, ale na odlitku je nekolik prasklin, ktere nejdou rozumne prebrousit (velky pocet nytu).
Odlitek 433.0 rozmerove "celkem" sedi. Je o par mm kratsi a kotel by mel byt o 1mm posazen vys. Praskliny na odlitku jsou taky, ale jdou bez problemu prebrousit (nejsou na nem zadne nyty). Z odlitku jsem postupne orezal vsechny armatury, dvere do kuchyne, vymyvaci vycka, predni prsa a dalsi prkotinky. Striknul surfem, prebrousil, sktriknul surfem, prebrousil........ Jeste tato procedura neni u konce.
Na pojezd jsem pouzil br81 od fleischmanna, masinka me dost nadchla, luxusni jizdni vlastnosti. Dvojkoli na behouny jsou od fleischmanna (osmipaprskove!!). Sehnat tyto dvojkoli v cechach je nemozne. U dvou prodejcu jsem si je objednal(cca pred 1,5 rokem) a doted nic neprislo. U krale mi dokonce rekli, ze fl. neprodava nahradni dily..... no comment. Nakonec jsem je s pomoci Zdenka Valtra sehnal pres jednoho fremaka z nemecka, diky zdenku:). 8-paprskove behouny se daji sehnat od roca, ale nejsou tak pekne:).
A tady jsou fotky:
pred nastrikem surfu
stav po 2x (surf a brouseni)
Jako velky vzor jsem si vybral 433.002.