Anketa - jezdíte vlakem?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Jak často jezdíte vlakem?

Denně
14
18%
1 x za týden
6
8%
občas se svezu
38
50%
nejezdím vlakem
18
24%

Celkem hlasů : 76

Anketa - jezdíte vlakem?

Příspěvekod boy.rough » pon 06 dub, 2009 3:53 pm

Ahoj všem,
chtěl bych si udělat takový "obrázek", jak často železniční modeláři jezdí vlakem?! Já jako železniční fanda vlakem vůbec nejezdím, tak jak jste na tom Vy ostatní?
Předem děkuji za příspěvky i hlasování :D .
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod konopaslik » pon 06 dub, 2009 3:55 pm

Vůbec. Naposledy jsem jel vlakem asi 7 let zpátky.
konopaslik

Bydliště: Praha - Čimice (dřív Letňany)(dřív Holešovice)(dřív Kobylisy)(dřív Prosek) - prostě Praha-sever :)

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 06 dub, 2009 4:01 pm

Pouze a výlučně a ještě jen občas nostalgické jízdy! Jinak se u mě ČD můžou jít bodnout! Za svou smrt si sám platit nehodlám :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Hekttor » pon 06 dub, 2009 4:05 pm

I přes to, že mám po nehodě EC Comenius trvalé následky, zůstal jsem dráze věrný. Pokud jedu dál, než mohu dojet na kole, tak vlakem. Smrt si platí dobrovolně i každý muž za volantem, nebo ne?
Hekttor

Příspěvekod Houmr » pon 06 dub, 2009 4:15 pm

No protože jsem tak trochu proti autům jezdím vlastně převážně na kole, vlakem a autobusem. Bohužel teť dojíždím do práce autem a to jen proto, že u nás je nádraží 3km od města. To se našim předkům trochu nepovedlo, přitom do firmy máme i vlečku, která se i používá a nádraží je vidět z firmy pokud to chcete vidět je to zde
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00001.htm
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod JBr » pon 06 dub, 2009 4:28 pm

Jezdim vlakem prakticky denne. Vzhledem k tomu, ze mam nadrazi neco pres 5 minut chuze od baraku a pracuju cca 50 metru od Masarykova nadrazi, je to jasna volba, nez jet autobusem po zasekane Evropske a pak metrem/metrem+tramvaji.

No a na delsi trasy to same. Nejak jsem si odvyknul stat 3/4 hodiny pred najetim autobusu na stanovisti, abych mel jistotu, ze se do nej vubec dostanu.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod petrh » pon 06 dub, 2009 4:54 pm

denne trat 094 (S4) - Kralupy - Pha, Masarykovo :) - tydne eviduju minimalne jeden spoj, kterym jedu zpozden prumerne o 20 minun a zabotlamu s uzkyma vetracima klapkama mam taky plny zuby, obvzlast ted v teplem lete:D
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Chvála pohybu - jezdíte vlakem?

Příspěvekod MaHa » pon 06 dub, 2009 4:55 pm

Já nejraději po svých. Možná to zní trochu blbě, ale je to tak - památka z okamžiků nemohoucnosti na nemocničních postelích a navíc vlakem ani autem na záchod nedojedu. Vlakem občas - zejména, při manipulaci na 600mm v Drásově a při jiných nostalgických jízdách. Pro ušetření času autem (vlak je relativně pomalý a drahý).
Modelová železnice
DCC na zahradní železnici patří od roku 2013 do archeologického výzkumu bohužel
MaHa

Příspěvekod marek kubík » pon 06 dub, 2009 5:14 pm

Moje domovská trat je č.120 Praha-Kladno-Rakovník.I když jezdím do školy autobusem (další můj oblíbený dopravní prostředek) tak vlakem jezdím docela často.
marek kubík

Cestování vlakem

Příspěvekod Hanis85 » pon 06 dub, 2009 5:16 pm

Vlakem jezdím občás na chatu na Čeladnou nebo někam na výlety vlak totálně nezavrhuji i když dráhy co se týče bezpečnosti přepravy na železnici měly polepšit. Jak mají potom sehnat nové zaměstnance když je v jednom kuse nějaká nehoda na železnici, jak to má motivovat ty mladé lidi k práci na železnici když vidí ty nehody, které vznikají kvůli banalitám, nemluvím tu o nějákých velkých nehodách viz Studénka ale o bežných stážkách vlaků. Před 20 lety byl na železnici alespoň co se týče mého bydliště minimálně 3x větší provoz než dnes a nehod nebyla ani polovina. Dříve se situace typu, že vyjely 2 vlaky ne jednu kolej, nebo že posun najel na kolej s osobním vlakem nestával. Dřív byly tyto úkony zajištěny alespoň přes 2 lidi dneska je tam automat a ten když selže tak světe div se, chybí tak jakýkoliv fyzický dozor a jeden dispečer na 50 vlaků z jednoho velína nestačí není to jako elektřina která se takhle řídí. Dneska je leckteré kolejiště lépe zajištěno než skutečná trať.
Hanis85

Příspěvekod Jirka1 » pon 06 dub, 2009 5:33 pm

Jezdím vlakem skoro každý pracovní den do práce.
Jirka1

Příspěvekod PetrL » pon 06 dub, 2009 5:37 pm

Už dlouho jsem nejel. Naposledy v r. 1989. Před tím občas coby voják zákl. služby a ještě úpřed tím pravidelně zprvu týdně a potom 2 roky denně cca 100km jako student. To bylo nejhezčí. Z těch 100km bylo asi 15 nádhernou lokálkou z Chodova do Lokte (dále do Krásného Jezu). Dnes právě už jen do toho Lokte. Zbytek je zrušen a zničen. To je něco, co ČD nemohu odpustit. Určitě jste slyšeli o trati dlouhým údolím, s řekou a spoustou tunelů a příhradových i obloukových mostů - no, spíš můstků. Jejímu zániku je věnováno i několik www stránek, namátkou např.: http://www.k-report.net/clanky/kudy-jez ... predmesti/ Tenkrát, když jsem tam denně jezdil, to byla všední záležitost. Víc nás jako studenty zajímala děvčata ve vlaku, než to okolí. Děvčata jsou tu pořád, ale dráha je pryč - a podle všeho nenávratně, i když snahy o její obnovení stále jsou... Trať byla tak krásná, že později a ještě v době, kdy jsem ani netušil, že někdy budu mít vláčky doma, jsem se tam vracel a fotografoval ta krásná místa a scenérie. Škoda, že jsem tu krásu neuměl vnímat dřív...
TT-Analog, IIIc/IVa
PetrL

Příspěvekod Vladimír » pon 06 dub, 2009 6:44 pm

Denně do práce linkou S5, neboli trať 120 Kladno-Dejvice, pokládám to za nejvhodnější spojení, u autobusu mně odrazují ty návaly lidí na zastávkch a určitá nejistota, že se do busu dostanu. Nehledě na to, že vlakem je to pohodlnější i levnější. Tedy alespoň v případě, že máte čtvrtletní jízdenku. Auto, to je do Prahy bez komentáře.
Jinak jako student pravidelně zhruba každý druhý týden Plzeň- Vrútky a to po dobu 4 let.
Kromě do práce jezdíme s rodinou vlakem poměrně často přes léto s kolama, přeci jen se do vlaku snáze naloží než do busu. :)
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod JBr » pon 06 dub, 2009 6:49 pm

Tak to jsme tu z S5 uz tri :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod petrh » pon 06 dub, 2009 6:54 pm

JBr píše:Tak to jsme tu z S5 uz tri :)

tak to asi kvitujete zmenu lega + 010 za reginy:D
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Další

Zpět na Nezařazeno (off topic)