Uběhlo pár týdnů a dostal jsem se ke stavbě vozů Pt ex Ut a dlouhána Pd (Ptsk). Nechci to tu plevelit fotkama rozestavěných vozů, davám zde jen jednu k vozu Pt. Je to prototyp. Svedl jsem dlouhý "boj" s výrobcem leptů, který vedl k trochu mohutnějším očkům na hraně vozu, ten díl je z mosazi 0,5 mm. A stříška nad schránkou pro nálepky je taky trochu větší, skoro by se pod ní schoval posunovač. Mám v hlavě dvě konstrukční řešení, jak ji uvést do normálu. Podlaha na vůz bude přilepena až nakonec po nabarvení, bude z překližky 0,4 mm a v okamžiku focení schla po namoření. Těsně před dokončením je i prototyp dlouhého Pd, ale na spodní pražec se nám vloudila chyba v tom, že nám uhly spodní držáky klanic oproti horním. Takže poznatky ze stavby obou modelů jsem využil k humanizaci obou stavebnic, prostě k úpravám, aby byl model postaven snadněji, rychleji a lépe. No a na základě zdejší diskuse jsem tedy aplikoval tip na další plošiňák, který vznikl odstrojením vozu Zd s rozvorem 6 m. Bude to hodně podobné tomuto Pt. Viditelné krakorce, upínací očka na hraně vozu, na podlaze, plechy na základní nápisy. Očka budou menší a jemnější, ten plech to dá, i na dalších vozech Pt a Pd. Takže fotka ukazuje takový první nastřel. Nárazníky jsou košové, koš 3D tisk, nárazník s tyčí je soustružený. Při první stavbě plošiňáků jsem si i promyslel, jak ztvárnit ten dlouhý vůz Nd (Nsk) z roku 1937. Nejlepší asi bude využít hotový leptaný pojezd Pd s potřebnými úpravami a skříň udělat z 3D tisku. Neřešit ji z překližky a milionu dolepovacích leptaných detailů. Tímto způsobem máme vytvořený vůz Vlo, který je krátký a dá se to, v případě Nd ale fakt ne

A spodní pražec se zpevní podlepeným páskem plechu 0,15 mm. Všechny modely budou hlavně jezdit, nejsou určeny do vitrýny. Když se dívám na ty dvě fotky z předcházejících příspěvků, tak se mi zdá, že bok pojezdu i skříň a klanice mají stejnou barvu, tedy červenohnědou. Nevypadá to na to, že by pojezd a klanice byly černé a korba červenohnědá. Jakmile mi dojdou humanizované a opravené díly, tak tu ukážu všechny tři plošiňáky, tedy Pt, Pd a P ex Zd, už nabarvené, připravené na popis. Zhotovení popisů jsem ještě nezadal.