Petře, to si snad nezaslouží zmínku, natož pochvalu. Nejsem žádný Kubrt (Jakub Vilingr), abych tady šířil moudra ohledně airbrushe, tak jen ve zkratce k postupu lakování:
Kastle je 3D tisk Altomodels, přebrousit papírem 1000 a 1600. Pak základ Surfacer Mr.Color hrubosti 1000 ředěný víc než 1:1 a brousit (zase 1000/1600) chybky a úpravy. To opakovat třikrát, jemně, pak už jen tam, kde je potřeba. Na to základovka LifeColor Primer. Barvy používám akrylové LifeColor, ředím 1 díl barvy na 2 -3 díly ředidla se ztužovačem. Pistole Fengda BD-200 s tryskou 0,3 mm, kompresor Fengda AS-189, tlak tak akorát (cca 280 kPa/2,8 baru.), pak to škrtím na pistoli.
Barvy kupodivu pasují dobře, oranžová je LC55 (RAL2004), bílá LC01 (RAL 9010) a modrá LC60 (RAL5005) - viz
originál.
S ohledem na vodní povahu barev nanáším spíš jen prášením, opravdu lehce, při vyšším ptůkoku vzduchu to hned za pistolí schne. Takže to jen tak lehce lechtám, jedu několikát tam a zpět, abych nevyrobil kapky, které by někam zatekly. Ale třeba to přejedu 10x, než je ta sytost akorát. Prst na spoušti opravdu jemně. U té bílé se to moc nepovedlo, bál jsem se, aby dost kryla a ona mi stejně někde zatekla. Taky na to prd vidím, se mi zdá, a asi tam bylo vlákno či co. Zkusím to opravit.
Dnes musím pod stříbrnou hodit trochu bílé, pak odmaskovat žaluzie a zkusit najít vhodnou stříbrnou. Následovat bude podstřik bílé pod modrý pruh dole na kastli a modrá dokola a na čelech. Posup maskování je sám o sobě rébus a mám pocit, že všechny varianty mají nevýhody. Mně se to celkově zdá dost strašný, chtěl jsem od toho víc, ale je to boj.