Tak jsem se pustil do dalšího kousku na tradičním rozměru 100x30 cm. Je to na dvě výhybky, soupravy (maximálně dvě) budou v jednom směru sunuté, počítá se se dvěma standardními dvouosáky + lokomotivou délky Br89 od FLM. Může to fungovat jako úvrať, půlka je v tunelech, zatím lze něco dalšího připojit jen na viditelné straně. Celé by se to mělo jmenovat "Ladovská zima" a bude to pod sněhem. Tudíž experimentuju se sněhem a sněhovou pastou od Nocha a recykluju staré enderácké plastové a "plyšové" jehličnany - po zasněžení vypadají překvapivě přirozeně. Zástavba je minimální - strážní domek s čekárnou Faller (ex Pola), sestava hajzlíků a kůlen Hraštice od Igry, zřícenina od Nocha a sroubek Wepe + kůlna s hajzlíkem KB. Svítit by měl strážní domek, dvě lampy před ním a sroubek.
A proč "Ladovská zima"? Vánoce poslední dobou byly buď na suchu, nebo na blátě a letošní předpovědi se střídají v řádu dnů mezi plavkama a dobou ledovou. Takže jsem se přes nedostatek místa rozhodl vyrobit romantickou zimu alespoň ve stolním provedení.
Po alespoň rámcovém dokončení kolejiště mi budou scházet jen dva osvětlené krátké osobní/služební vagóny....