Stavebnice firmy Hekttor

Fórum pro stavitele z mosazi (i dalších kovů) a leptů. Technologie obrábění kovů v modelářství, CNC apod....

Moderátoři: Michal Dalecký, Hekttor

Příspěvekod Jardax » ned 15 bře, 2009 7:35 pm

Tak Pao-cko ... to zni skvele. Takze pristi tyden...? :D :D

Sranda, jasne. Kazdy model dobry, obzvlast takovy.
Este kdyby tak nekdo pritlacil na ty uzkorozchodky.
N scale a vsechno kolem 1/150
Jardax

Příspěvekod Hekttor » ned 15 bře, 2009 7:38 pm

Úzkorozchodky v Ne ??
Hekttor

Příspěvekod Jardax » ned 15 bře, 2009 8:30 pm

Jasne, proste JHMD ve stosedesatine ... Nm.
Ja vim ze to asi neni zadny extra zadany sortiment, ale v ostatnich meritkach se nejake stroje delaji.
Ostatne 211 (212) je prakticky stejna, ne?
N scale a vsechno kolem 1/150
Jardax

Příspěvekod TTmili » ned 15 bře, 2009 9:01 pm

Jen doplním něco k tomu plagiátorství. Lepty nejdou kopírovat, aspoň ne v pravém slova smyslu nepletu se? Což by vlastně znamenalo že budeme mít jenom ty kvalitní leptaný modely a nebudou zmetky jako je tomu u odlitků.
A ještě něco. Co takhle návěstidla? Typ SSSR už by byl (nebo jste ho sliboval na stránkách) ale co AŽD 1970(tušim že to je tak to označení ne)?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Hekttor » ned 15 bře, 2009 9:41 pm

No, budete se divit, ale i lept okopírovat lze. Stačí k tomu skener. Už jen obkreslit tvary základních dílů a ohýbací drážky a je ušetřeno 60% práce. Další věc je použití sestaveného leptu jako mustru.
Návěstidla CCCP už v nabídce jsou, na AŽD se nechystám. Dělá ho v leptu někdo jiný, alespoň to uvádějí zde - http://www.kajin.cz/nav-AZD.htm .
Hekttor

Příspěvekod TTmili » pon 16 bře, 2009 9:59 am

O tomhle vím, ale pokud vím tak je nabízeno jenom v HO a to ještě složený a za nekřesťanský prachy (cca 700Kč myslím). Pokud se pletu tak mě někdo opravte a pokud možno tak i poslat odkaz.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Hekttor » pon 16 bře, 2009 2:27 pm

Aha, já jsem jenom věděl, že to chystají v TT a dál jsem po tom nepátral. Já návěstidla AŽD v TT každopádně nechystám.
Naposledy upravil Hekttor dne pon 16 bře, 2009 6:28 pm, celkově upraveno 1
Hekttor

Příspěvekod VoVo » pon 16 bře, 2009 4:17 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:49 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod caruso82 » pon 16 bře, 2009 5:21 pm

hekttor: ked sa tu uz niekto pytal na navestidla cccp v HO tak som sa bol mrknut na Vasej stranke a zistil som ze su mimo vyrobu, ale sa proste nedodavaju, preco je tomu tak? mal by som o nejake zaujem.
dakujem
caruso82

Příspěvekod TTmili » pon 16 bře, 2009 5:52 pm

Tak to je škoda. Jinak to Da by se hodilo a nebylo by to tak mimo mísu. Ale určitě by nebyly k zahození ani nějaký elektriky? Třeba takový Eso, nebo kdyby to šlo tak třeba Plecháč nebo Bobina.
A ještě jsem se chtěl zeptat. Dá se ze stavebnice návěstidla postavit i trpaslík nebo případně návěstidlo se "štítem" mimo sloup. Nevím jak to lépe vysvětlit ale kdo takové návěstidlo viděl, ví.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Hekttor » pon 16 bře, 2009 6:32 pm

caruso82 píše:hekttor: ked sa tu uz niekto pytal na navestidla cccp v HO tak som sa bol mrknut na Vasej stranke a zistil som ze su mimo vyrobu, ale sa proste nedodavaju, preco je tomu tak? mal by som o nejake zaujem.
dakujem

Stavebnice jsem bral od Brňáků, podívejte se sem
http://www.kmz-brno.cz/view.php?cisloclanku=2008040012
Hekttor

Příspěvekod Hekttor » pon 16 bře, 2009 6:37 pm

TTmili píše:A ještě jsem se chtěl zeptat. Dá se ze stavebnice návěstidla postavit i trpaslík nebo případně návěstidlo se "štítem" mimo sloup. Nevím jak to lépe vysvětlit ale kdo takové návěstidlo viděl, ví.

Trpaslík má docela jiné proporce, takže ze stávající stavebnice to nepůjde, musel bych ho nakreslit zvášť.
Hekttor

Příspěvekod TTmili » pon 16 bře, 2009 7:00 pm

Tak to jo. No pokud by to šlo a měl byste chuť...určitě by byl zájem. A jak je to teda s tím vyosením mimo stožár. To by mě docela zajímalo jestli to de jen tak ze stavebnice nebo by bylo třeba něco upravovat.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Hekttor » úte 17 bře, 2009 9:37 pm

TTmili píše:Tak to jo. No pokud by to šlo a měl byste chuť...určitě by byl zájem. A jak je to teda s tím vyosením mimo stožár. To by mě docela zajímalo jestli to de jen tak ze stavebnice nebo by bylo třeba něco upravovat.

Vyosit mimo stožár by mělo být v podstatě možné.
Hekttor

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 15 dub, 2009 3:36 pm

Chlapi, máte někde návod ke stavbě toho vašeho VÚD přejezdu? V sekci download kde nic tu nic! Plíšek nádhera, ale nějak moc dílů z kterých fakt nejsem moudrej :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Železniční modely vytvářené přesnými technologiemi (hekttor.biz)