Kolejiště H0- "Kolibov" dle návrhu p.Ferdiana

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště H0- "Kolibov" dle návrhu p.Ferdiana

Příspěvekod HonzaM » úte 14 bře, 2023 3:32 pm

Jirka1984 píše:Celé bych to podstoupil kvůli prodloužení stanicnich koleji, to bych akceptovat i tu cenu. Dva anglicany tam mám tak by se snad daly použít.
Musel bych to vidět jak to vypadá. Viděl jsem kolejovou spojku z kříže a čtyřech vyhybek ale s angl ne. A pak to el. zapojit:)))
Jirka

Tady máš ukázku jak to mám řešeno, i s angličany. Výhodou je, že se z každé traťové koleje dostanu na kteroukoli ze šesti staničních kolejí v nádraží a dovoluje mi to maximální délku staničních kolejí. V tom zhlaví jak máš teď chybí spojení z té nové staniční koleje na jednu z traťových kolejí, nevím ovšem kam vede, třeba to není potřeba.
kolejová spojka.jpg
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod Martin Justiz » úte 14 bře, 2023 4:00 pm

Přesně jak to vyfotil Honza
Jinak pokud máš Facebook zadej si KK koleje
A kolega ti na míru vyrobí cokoliv
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod Jirka1984 » úte 14 bře, 2023 4:19 pm

FB nemám ale už sem dopoledne koukal na to co mě to pustí bez registrace. Jsou to machři.
Nechám to být. Na me poměry to staci. Byli by to hezké ale když na ti koukám tak by se mi to tam ani nevešlo nebo to mělo stejnou delku. Pulku tam vlastne mam.Viz foto.
Přílohy
20230314_171403.jpg
Jirka1984

Příspěvekod prcek » úte 14 bře, 2023 4:42 pm

S tou delkou se pletes, ty dve "prostredni" by mohly byt delsi - je to videt i z tve maluvky.
Rozhodnuti je na tobe.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod Jirka1984 » úte 14 bře, 2023 4:56 pm

Jojo,rozumím. Prostredni prodlouzim, krajni zkratim.Záleží jek daleko by to šlo pod obloukovy most. Tam se totiž jedna kolej zvedá a druhá klesá.
Vy mě dáváte:)
Jirka1984

Příspěvekod vojtas » úte 14 bře, 2023 5:13 pm

Já bych tam angličany nedával. Ne ze všech kolejí musí jít odjždět na všechny tratě. Naopak bych obě nové koleje zapojil až za spojkou do té nové.
TT
vojtas

Příspěvekod HonzaM » úte 14 bře, 2023 6:30 pm

Jirka1984 píše:FB nemám ale už sem dopoledne koukal na to co mě to pustí bez registrace. Jsou to machři.
Nechám to být. Na me poměry to staci. Byli by to hezké ale když na ti koukám tak by se mi to tam ani nevešlo nebo to mělo stejnou delku. Pulku tam vlastne mam.Viz foto.

Hodně by se Ti prodloužily ty dvě prostřední koleje, z nichž by odpadla kolejová spojka. Krajní by se vůbec nezkrátily. Ale chápu že se Ti nechce moc sahat do toho co už máš provozní. Jen jsem reagoval na to že jsi takovéto řešení ještě neviděl a pochyboval o zapojení, ukázal jsem že to je řešitelné a funkční. Je-li zbytečná možnost se z té nové koleje dostal na tu levou traťovou tak není co řešit.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod Jirka1984 » úte 14 bře, 2023 8:09 pm

Určitě by bylo elegantní nestat od namezniku k namezniku,to přiznávám. Ale jak říkáš nechce se mi sahat do již funkčního. No mám pěkného brouka v hlavě i když sem říkal že to nechám být jak to je. Kdybych věděl že se to vejde akorát pod most bez hybani výhybky ew2 co jde na kusů kolej kde stojí hnědý vuz na dobytek a následující ew1 s prvním anglicanem asi bych do toho šel.
No promerim to a uvidíme.
Jirka
Jirka1984

Příspěvekod Sandy » stř 15 bře, 2023 7:40 am

Sandy

Příspěvekod Jirka1984 » stř 15 bře, 2023 8:12 am

Na dnešek sem nemohl kvuli tě spojce spát. Pěkně jste mě nahlodali:) už jsem koukal kříž 30°mají skladem. A teď nevím zda se to dělá z ew1 nebo ew2 ? Když to naměřili a zjisti že to vyjde na délku pod most kde se koleje rozchází jdu do toho kvůli jednomu mistu které se mi na tom zhlavi nelíbí- viz foto. Ten oblouk mě tam vadí.
Jirka
Přílohy
20230313_174113.jpg
Jirka1984

Příspěvekod HonzaM » stř 15 bře, 2023 10:08 am

Tady je to zhlaví vytvořené z výhybek Tillig EW1, EW2 a angličanů. Je to pro jednoduchost s přímými kolejemi pokračujícími do stanice, jde především o vyskládání těch výhybek. Je použit XTrackCAD.
Přílohy
zhlaví_jirka1984 .jpg
Naposledy upravil HonzaM dne stř 15 bře, 2023 3:41 pm, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod Jirka1984 » stř 15 bře, 2023 10:32 am

Honzo díky za návrh ale jestli dobře počítám rozchod tě spojky je cca 9cm a já mám rozchod těch dvou koleji cca 6cm. To se pak asi musí rozrezat a spasovat víc do sebe jak jsem už někde viděl. Ale pro predstavu super.
Jirka
Jirka1984

Příspěvekod Vojtěch Vorel » stř 15 bře, 2023 1:58 pm

Ano, pokud se použijí komponenty klasické (když se to poskládá z výhybek a křižovatky), tak vzdálenost kolejí bude větší, než kýžená, muselo by se to nařezat (a celková délka by se pak logicky trochu zmenšila). Je to trochu patrné z fotky složené kolejové spojky od Pilze o 2 příspěvky výše (zvlášť pak při porovnání s plánkem). I tak bych se ale přimlouval za složenou kolejovou spojku, zhlaví bude vypadat rozhodně lépe (i v případě, že by přejezd přes koleje nahradil podjezd - třeba nějaký starý, kamenný).
Vojtěch Vorel

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 15 bře, 2023 2:12 pm

Ahoj Jirko, zkus poptat KK koleje. Tam si můžeš objednat výhybku (spojku) na zakázku a nevychází to nijak extra draho. Mají je pěkné a funkční. a dodání netrvá tak dlouho..
Ve výsledku i zjistíš, že jsi ušetřil (čas, práci, nervy).
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Ivan » stř 15 bře, 2023 4:12 pm

Mě se pro změnu současná verze líbí.

Vím, že tolik neřešíš epochu, ale třeba v VI epoše je snaha dvojité kolejové spojky rušit a nahrazovat je jednoduchými vyhybkami.

Promysli a uvidíš, co se ti líbí.

kdyby ses přece jen rozhodl pro spojku od KK koleje, tak je ještě varianta posunout spojku až pod most. Pravý zadní kraj spojky by byl v oblouku na tu novou trať vpravo. Snad jsem to popsal srozumitelně. Přejezd by byl tedy ještě před ní.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště