Pokročil jsem s testováním a poznatky jsou velmi dobré. Ovladač padne výborně do ruky a jak v jednom vlákně napsal zlámalík, "grafické rozhraní a knoflík jsou prostě návykové". S aplikací Engine Driver jsou na displeji dvě lokomotivy, obě lze ovládat na obrazovce, knoflíkem se ovládá ta, která byla zadána jako poslední (může to být ta na displeji vpravo nebo vlevo). Zatím jsem nenašel jiný způsob jak zvolit, která bude ovládána knoflíkem. Volby funkcí se provádějí na displeji, lze se posouvat po celém rozsahu funkcí (0 až 28). Z ovladače lze samozřejmě ovládat i výhybky a trasy. Je možné jednotlivé funkce pojmenovat, pojmenování je ale jediné a platí pro všechny lokomotivy, bohužel přiřazení funkcí u jednotlivých mašin shodné není. Lze zvolit i dvě lokomotivy na jeden ovladač a ovládat tak přípřež.
Vyzkoušel jsem i možnost ovládání téže lokomotivy současně Multimausem, rychlost jím nastavená se na displeji ESU projeví a knoflík se otočí do odpovídající polohy (to chvilku trvá). Jak to mají vyřešeno nevím, přestože že je knoflík ovládán motoricky, neklade při otáčení žádný odpor.
Velmi se mi líbí způsob ovládání, směr jizdy se přepne otočením knoflíku "pod nulu", což mi připadá daleko logičtější než ovládání s nulou uprostřed jako má Multimaus, WLANmaus i TCS-RC (v provedení s potenciometrem, já proto preferuji TCS s enkodérem).
Tolik dosavadní poznatky
Na obrázky je třeba kliknout, pak se otočí do správné polohy.