HonzaM píše:Jde Ti to krásně od ruky. Dotaz - viděl jsem, že celou krajinu řešiš pěnou. Jakou používáš? A hlavně jak to potom opracováváš? Řezáním nožem nebo horkým drátem jako styrodur? Nebo ještě jinak? Pokud jde o tu vlečku - prijde mi trochu neobvyklé že je napojena poměrně daleko mezi stanicemi a nemá výtažnou kolej, takže se při manipulaci obsadí trať. Ale omlouvám se, nemám moc znalostí z reálného provozu, možná je to takhle běžné.
Honzo. Na podloží krajiny používám většinou kombinaci pěnového polystyrénu a montážní pěny. Ten polystyrén dávám pouze tam, kde jej nemusím opracovávat a především proto, aby vrstva pěny nebyla příliš vysoká. Pěnu kupuji v OBI tu nejlevnější. Nechám ji min.12 hodin vytvrdnout a poté ji formuji odlamovacím nožem. Případné větší díry po bublinách opět doplním pěnou, nebo do nich nalepím odřezky již vytvrzené pěny. Na takhle upravené podloží pak nakašíruji zředěným Duvilaxem 2-3 vrstvy papírových utěrek. Když to po několika dnech uschne, natřu to celé hnědým Balakrylem a hotovo. Potom už jen klasika, co je vidět. Foliáže, statika, štěrky apod.... Určitě existují daleko sofistikovanější postupy, nicméně na to moje hraní mi tohle řešení naprosto vyhovuje. Co se týká napojení té vlečky, tak to asi také nebude dle drážních předpisů, ale je to daň za relativně úzké segmenty. Hezký zbytek roku