Moderátor: Michal Dalecký
jipol57 píše:Pěkná videa od pavmar, pěkného modelu. Ale vidím, nedali si moc práce s krátkým spojením. A to má autor KKK ROCO. Nejen mezera mezi mašinou a tendrem, ale mezi nárazníky s 1.vozem je snad víc než 1/2 cm. To pak kinematika ztrácí význam, a naopak tu mezeru v obloucích ještě prodlužuje.
Při studii obrázků se součástkami, mě překvapilo, že ozubený náhon má jen poslední hnací náprava. Ostatní jen přes spojnice. Podle mého, je to u modelu neobvyklé, ale jak je vidět, tak to funguje.
jipol57 píše:alik/radeksindy: Děkuji za odpovědi, i když nepotěšující, s absencí zastavování ABC. Nu což, buď další investice do dekodéru ZIMO, nebo zvláštní jízdy "na ruku".
Pěkná videa od pavmar, pěkného modelu. Ale vidím, nedali si moc práce s krátkým spojením. A to má autor KKK ROCO. Nejen mezera mezi mašinou a tendrem, ale mezi nárazníky s 1.vozem je snad víc než 1/2 cm. To pak kinematika ztrácí význam, a naopak tu mezeru v obloucích ještě prodlužuje.
Při studii obrázků se součástkami, mě překvapilo, že ozubený náhon má jen poslední hnací náprava. Ostatní jen přes spojnice. Podle mého, je to u modelu neobvyklé, ale jak je vidět, tak to funguje.
OndraFíra píše:jipol57 píše:Pěkná videa od pavmar, pěkného modelu. Ale vidím, nedali si moc práce s krátkým spojením. A to má autor KKK ROCO. Nejen mezera mezi mašinou a tendrem, ale mezi nárazníky s 1.vozem je snad víc než 1/2 cm. To pak kinematika ztrácí význam, a naopak tu mezeru v obloucích ještě prodlužuje.
Náhon jedné osy a zbytek přes spojnice není zas tak neobvyklý, záleží na výrobci. Takhle z hlavy například Brawa ČSD 413.0 a 422.0 to tak mají. Stejně tak asi všechny mašiny od Micro-Metakit. Funguje to dobře.
Kinematika mezi lokomotivou a tendrem má mít dvě polohy pro spojení buď na krátko a nebo s větší mezerou do ostrých "zatáček". To spojení mezí tendrem a vozy je ale opravdu hrozné, ta mezera je obrovská. A bohužel to nevypadá, že by zadní kinematika měla také dvě polohy.
Michal Dalecký píše:Na točnu ROCO se o půl centimetru nevejde.
alik píše:Evidentně se jedná o mimořádný model, který rozvířil nebývale velkou diskuzi (nyní již 18 stran), nicméně má jednu drobnou chybu, a to, že se vůbec neobjevil na pultech prodejen a pro velkou část modelářů zůstane pouze virtuálním. Díky alespoň za to autorům videí. Já mám takových "modelů" za poslední roky již několik, neboť nemám bohužel čas odklikat objednávku pár dnů či dokonce hodin po uvedení modelu do předobjednávek a pak už vidím jen ono moderní slovo "předvyprodáno".
alik píše:Evidentně se jedná o mimořádný model, který rozvířil nebývale velkou diskuzi (nyní již 18 stran), nicméně má jednu drobnou chybu, a to, že se vůbec neobjevil na pultech prodejen a pro velkou část modelářů zůstane pouze virtuálním. Díky alespoň za to autorům videí. Já mám takových "modelů" za poslední roky již několik, neboť nemám bohužel čas odklikat objednávku pár dnů či dokonce hodin po uvedení modelu do předobjednávek a pak už vidím jen ono moderní slovo "předvyprodáno".
Matěj píše:[/attachment]Michal Dalecký píše:Na točnu ROCO se o půl centimetru nevejde.
Na točnu od Fleischmanna se vejde v pohodě.
alik píše:...nemám bohužel čas odklikat objednávku pár dnů či dokonce hodin po uvedení modelu do předobjednávek a pak už vidím jen ono moderní slovo "předvyprodáno".
M&T alikovi píše:Neboj, na jar bude ďalšia várka ... na každého sa dostane ...
Matěj píše:Na točnu od Fleischmanna se vejde v pohodě.
Dovi píše:... Tomu moc nerozumím. Ten Albatros přece bylo možno objednávat ne pár dní nebo dokonce jen pár hodin, ale několik týdnů. A člověku, který to zboží opravdu chce, kolik asi tak času zabere "odklikat objednávku"? Dvě tři minuty? ...
...Toto je aktuální stav u jednoho z velkých obchodníků, který rozhodně nemá žádný zájem nějak svévolně odmítat zákazníky nosící mu peníze:...
pavmar píše:
na moji se taky nevejde má 260mm délku mostovky, tak jsem ji překreslil a echám vyřezat znovu na pruměr 275mm tam se již vejde.
A2C píše:A ak náhodou sa Trix vydá touto cestou, pardon MaTrix, tak budem už len špekulovať o Papagájovi 477.0 s dlhými a krátkymi vaňami, možno formu navrhnú modifikovateľne aby sa dala s malými úpravami spraviť 464.2 Rosnička. Náhodou sa pustia cestou 498.0 Albatros a potom 475.1 Šlachtičná...
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků