Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » stř 14 zář, 2022 6:58 am

zdeno píše:
Ivan píše:a čemu to vadí? Mne DR5000 funguje spolehlivě

nevadi to nicemu :shock: ,
ale obavam se, jake dalsi zhovadilosti tam su zabudovane ??
---
Problem vidim v tom, ze je to nekompatibilni s Digitrax a Uhlenbrock.
Mozna je to politika Digikeijs, aby ste nemohli kupovat veci od jinych firem.

V čem je DR5000 nekompatibilní s Digitraxem? Léta jsem používal Digitrax a přešel jsem na DR5000. (A Digitrax DCS 200 leží ve skříni). Stále mohu používat FREDy (a takě i Zdenův OTO DUO). Celé kolejiště mám osazeně komponentami Digitrax, k ovládání stále používám ovladač Digitrax DT402 a nesetkal jsem se s žádným problémem, navíc u DR5000 mám wifi a možnost ovládání MultiMausem (ten šířce nepoužívám, způsob jeoho ovládání s nulovou rychlosti uprostřed a nelogickě zrychlováni v jednom směru otáčením proti směru hodinových ručiček), ale možnost tu je.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod zdeno » stř 14 zář, 2022 7:37 am

adix píše:Zdeno je s většinou svých vstupů do různých vláken trapný a spoustu účastníků diskuze otravuje plevelenim.

vsak pride na psa mraz a zjistite, ze kombinace ruznych vyrobku bude obrovsky problem.
Nemyslim si, ze strkanim hlavy do pisku se veci vyresi same.
---
Uz ted je problem napriklad u funkci nad F8, kdy Digitrax pouziva jine kodovani nez Uhlenbrock.
zdeno

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 14 zář, 2022 7:54 am

zdeno píše:
adix píše:Zdeno je s většinou svých vstupů do různých vláken trapný a spoustu účastníků diskuze otravuje plevelenim.

vsak pride na psa mraz a zjistite, ze kombinace ruznych vyrobku bude obrovsky problem.
Nemyslim si, ze strkanim hlavy do pisku se veci vyresi same.
---
Uz ted je problem napriklad u funkci nad F8, kdy Digitrax pouziva jine kodovani nez Uhlenbrock.

Nás to ale netrápí, na rozdíl od Tebe a až to bude potřeba tak si o tom něco přečteme ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod Pavel-HP » stř 14 zář, 2022 8:06 am

Tak si o problému přečteš a co dál?? Když se o problém, o kterém se ví nikdo nebude zajímat, tak je ti nějaké čtení ... víš na co.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod zdeno » stř 14 zář, 2022 8:09 am

dalsi problemy budou u programu JMRI, RocRail, TrainControler, JOPI, ktere tyto zhovadilosti musi zabudovat a to nebude snadne,
jestli vubec bude snaha to zabudovat.
zdeno

Příspěvekod JendaTT » stř 14 zář, 2022 8:19 am

2 zdeno: a co ti na zjištění ohledně idle paketů odpověděli z podpory Digikeijs? Předpokládám, že pokud si objevil tuto "chybu", rád na to výrobce upozorníš... Nebo si necháš takovou příležitost ujít a necháš to na jiných?
JendaTT

Příspěvekod Pavel-HP » stř 14 zář, 2022 8:25 am

A stojí o to výrobce???
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod JendaTT » stř 14 zář, 2022 8:32 am

U slušného výrobce bych hádal, že ano. Zpětná vazba a odhalení chyby je to nejpodstatnější, když něco produkuješ... Ale možná, že jsem ze staré školy.
JendaTT

Příspěvekod zdeno » stř 14 zář, 2022 8:59 am

JendaTT píše:U slušného výrobce bych hádal, že ano. Zpětná vazba a odhalení chyby je to nejpodstatnější, když něco produkuješ... Ale možná, že jsem ze staré školy.

uz jsem s nima komunikoval a nabyl jsem dojmu, ze nikdo z vychodneho bloku je nezajima.
Oni si fakt mysli, ze tu paseme ovce a mame suche zachody.
Mozno je to aj pre to, ze kupime vsechno a drzime usta, viz nektere, "mne to funguje", komenty.
zdeno

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 14 zář, 2022 9:29 am

Pavel-HP píše:Tak si o problému přečteš a co dál?? Když se o problém, o kterém se ví nikdo nebude zajímat, tak je ti nějaké čtení ... víš na co.

No především nebudu ztrácet čas pracným experimentálním zjišťováním problému ;-)
Problém s F8 je určitě již někde popsán včetně nějakých řešení byť workaround.
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 14 zář, 2022 9:42 am

zdeno píše:
JendaTT píše:U slušného výrobce bych hádal, že ano. Zpětná vazba a odhalení chyby je to nejpodstatnější, když něco produkuješ... Ale možná, že jsem ze staré školy.

uz jsem s nima komunikoval a nabyl jsem dojmu, ze nikdo z vychodneho bloku je nezajima.
Mozno je to aj pre to, ze kupime vsechno a drzime usta, viz nektere, "mne to funguje", komenty.

Bohužel Tvé pocity nelze zobecňovat,
Třeba HonzaM žádné problémy v komunikaci nemá.
Způsob jakým se výrobce postavil k mému problému s USB konektorem považuji za velmi vstřícný a s takovými závěry o chování výrobce rozhodně nesouhlasím.
Podle mne to hraničí s pomluvou.
Zdenek Valter

Příspěvekod HonzaM » stř 14 zář, 2022 10:59 am

zdeno píše:

Jestli jsi jim psal formou jakou tady předvádíš, nedivím se, že o nás nemají valně mínění a nemají chuť reagovat. Tím spíš, jestli to podáváš způsobem “vy jste troubové, jedině já vím jak to má být”. Na mé připomínky reagovali, dokonce od nich mám k pŕipomínkám neoficielní beta versi fw s WiThrottle. Když měl Zdeněk Valtr problém s USB konektorem, poslali mi obratem dva náhradní.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod zdeno » stř 14 zář, 2022 11:33 am

HonzaM píše:
zdeno píše:

Jestli jsi jim psal formou jakou tady předvádíš, nedivím se, že o nás nemají valně mínění a nemají chuť reagovat. Tím spíš, jestli to podáváš způsobem “vy jste troubové, jedině já vím jak to má být”. Na mé připomínky reagovali, dokonce od nich mám k pŕipomínkám neoficielní beta versi fw s WiThrottle. Když měl Zdeněk Valtr problém s USB konektorem, poslali mi obratem dva náhradní.

pisal som im iba cez teba, takze si si dal peknu vizitku :D :D
zdeno

Příspěvekod Pavel-HP » stř 14 zář, 2022 11:40 am

Vážení kolegové,
nechcete tam už, konečně, hodit jinou desku.
Ostatní diskutující to nepochybně ocení.
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 14 zář, 2022 11:44 am

zdeno píše:
HonzaM píše:
zdeno píše:

pisal som im iba cez teba, takze si si dal peknu vizitku :D :D

A jsi si opravdu jistý, že to bylo přes Honzu?
Zdenek Valter

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi