Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
HonzaM píše:Při nesprávném zapojení hrozí poškození centrály nebo MGP desky (už se mi takto “povedlo” poškodit centrálu Digitrax).
zdeno píše:A ty, ktere potrebuji posilit, tak by mely byt vybaveny silovym konektorem povinne.
sidlo píše:Aby nedošlo ke zmatení uživatele. MGP nepoužívá LocoNet na napájení komponent, až na zdůvodnitelné výjimky. Všechny běžné komponenty MGP mají vlastní šroubové svorky pro externí napájení.
sidlo píše: Proto má také deska Electricity distribution card šroubové svorky pro rozvod napájecího napětí pro ostatní komponenty MGP.
zdeno píše:Navic se mi nelibi dvojite vedeni ground v Loconet a v silovych rozvodech, vznikaji zemni smycky. Kazda komponenta by mela mit jen jednu zem a plovouci zdroj.
sidlo píše:zdeno píše:Navic se mi nelibi dvojite vedeni ground v Loconet a v silovych rozvodech, vznikaji zemni smycky. Kazda komponenta by mela mit jen jednu zem a plovouci zdroj.
Kdyby měla každá deska pod kolejištěm vlastní napájení 12/5 V to by byl asi ideál. Podle mě to tak nikdo nepoužívá, viz např tady https://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2019120001
adix píše:Spojení mezi JMRI a MGP je zajímavé, systém MGP umožňuje ovládání kolejiště s komfortem dosud ... ukazuje i možnost pro jeho využití i s centrálou, která LocoNet nemá.
zdeno píše:2/ pouziti stejnych konektoru RJ12 6/6 pro rozvod prislusenstvi (X2) a X3.
Mozna by stalo za uvahu to rozdelit aspon barvou, teda prislusenstvi X2 barva seda a X3 barva cerna. Obe varianty barev su bezne dostupne.
Rozvod DCC je X1.
HonzaM píše:Celé domácí kolejiště mám komplet na LocoNetu Digitrax a žádné barevné rozlišení konektorů R12 6/6 mezi X2 a X3 nepoužívají.
MGP je pouze pro ovládání příslušenství, s X3 nic společného nemá.
zdeno píše:HonzaM píše:Celé domácí kolejiště mám komplet na LocoNetu Digitrax a žádné barevné rozlišení konektorů R12 6/6 mezi X2 a X3 nepoužívají.
MGP je pouze pro ovládání příslušenství, s X3 nic společného nemá.
toto neni o minulosti, ale o buducnosti a navic je to pouze moje idea, jak by se to dalo udelat.
Aj tak si to kazdy upravi podle sveho.
Ale pokud by to zachranilo aspon jednu centralu (treba tu tvoji, jak si pisal), tak je to vhodne.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků