AT+ ESP01

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: at+ ESP01

Příspěvekod zdeno » stř 24 srp, 2022 1:20 pm

fulda píše:Tak já trochu předpokládám, že celé tohle vlákno slouží k tomu, aby se zdeno mohl pochválit, co se mu povedlo experimentálně dokázat a ani k tomu nepotřeboval znalost problematiky.
Je opravdu těžké se v něm orientovat, protože se tu míchají slovíčka a vyhýbá odpovědi.
Pod slovem kanál se tu kupodivu nenachází WiFi rádiový kanál (kmitočtové pásmo), ale pořadové číslo TCP spojení, které používá ESP pro identifikaci při převodu WiFi --> TCP --> serial.
Vzhledem k tomu, že se zdeno pokouší dělat z toho spíš magii (a možná to tak také vidí) a mlží o tom co má jak nastavené, tak se mi zdá, že není úplně o čem diskutovat.
Jestli takhle vypadá i ostatní zdenova práce, kterou nakrásně někomu prodává (a za peníze), tak to musí být neuvěřitelně zábavné.

Nijak neskryvam, ze je to pro mne nove a ze se mi treba ucit. Mam blby dojem, ze se iba predvadzas a sam v tom mas gulas, jinak by si pomohl.
Ale to nehrozi, protoze jedine co umis opravdu dobre, je kopirovani od druhych. Viz Caňada.
---
Nikomu to neprodavam, delam si to pre zabavu a poteseni sebe sama. Jeste uplyne spousta casu, nez to bude dobre a spolehlive.
---
Co prodavam je dobre otestovane. Treba Centrbox se testoval 2 roky u MCX a ma dve moje centraly, ktere pouziva.
To same ovladace OTO, pokud by byly spatne, tak by si mi to dal urcite vyzrat !!
A Vedzesu bylo vyrobeno hodne pres 100 kusu.
Takze zase jen zavist !
zdeno

Příspěvekod fulda » stř 24 srp, 2022 2:10 pm

zdeno píše:
fulda píše:Tak já trochu předpokládám, že celé tohle vlákno slouží k tomu, aby se zdeno mohl pochválit, co se mu povedlo experimentálně dokázat a ani k tomu nepotřeboval znalost problematiky.
Je opravdu těžké se v něm orientovat, protože se tu míchají slovíčka a vyhýbá odpovědi.
Pod slovem kanál se tu kupodivu nenachází WiFi rádiový kanál (kmitočtové pásmo), ale pořadové číslo TCP spojení, které používá ESP pro identifikaci při převodu WiFi --> TCP --> serial.
Vzhledem k tomu, že se zdeno pokouší dělat z toho spíš magii (a možná to tak také vidí) a mlží o tom co má jak nastavené, tak se mi zdá, že není úplně o čem diskutovat.
Jestli takhle vypadá i ostatní zdenova práce, kterou nakrásně někomu prodává (a za peníze), tak to musí být neuvěřitelně zábavné.

Nijak neskryvam, ze je to pro mne nove a ze se mi treba ucit. Mam blby dojem, ze se iba predvadzas a sam v tom mas gulas, jinak by si pomohl.
Ale s čím? Copak ty máš něco s čím potřebuješ pomoci? Asi nejsem moc dobrej ve čtení, ale TADY se tě Zdeněk ptal, jestli máš stejné SSID v domácí síti a na těch ESP. A ty jsi mu TADY odsekl, že ti to funguje.
Tak jak je to? Funguje a nebo nefunguje?

zdeno píše:Nikomu to neprodavam, delam si to pre zabavu a poteseni sebe sama.
Tady zase překrucuješ. Já jsem psal o tvých ostatních produktech. Tedy je možné, že zase špatně čtu, ale tady na fóru se občas oháníš tisíci spokojených zákazníků a žádnou reklamací. Což mi tak nějak evokuje prodej.

zdeno píše:Jeste uplyne spousta casu, nez to bude dobre a spolehlive.
Tak o tom nikdo nepochybuje, když to vyvíjíš metodou experimentování. Dělat to metodou studování by asi bylo rychlejší.

zdeno píše:Co prodavam je dobre otestovane. Treba Centrbox se testoval 2 roky u MCX a ma dve moje centraly, ktere pouziva.
To same ovladace OTO, pokud by byly spatne, tak by si mi to dal urcite vyzrat !!
A Vedzesu bylo vyrobeno hodne pres 100 kusu.
Takze zase jen zavist !
Tak počkej, prodáváš, nebo neprodáváš?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 24 srp, 2022 2:23 pm

No fulda v tom guláš rozhodně nemá, problém je v Tobě zdeno.
Je to zejména z důvodů Tvojí základní neznalosti problematiky vlastní technologie kterou řešíš ale i především neschopnost komunikovat své problémy s ostatním aby Ti pomohli.
Ono je těžké z Tvých textů pochopit, že problém Ti dělá Tvůj Access Point.
Ty si nechceš přiznat to, že tu vlastně žebráš o pomoc s problémem se kterým si sám nevíš rady.
Pokud opravdu chceš poradit a ne tu jen exhibovat tak bys tu měl především naslouchat a ne se nasírat, když Ti někdo něco řekne co se Ti nelíbí a pak se jako obvykle stát ublíženou chudinkou, které každý závidí.
Jenže není co Ti závidět. Ono totiž patlat to způsobem, který tu prezentuješ by chtěl dělat málokdo.
Lidé kteří mají odpovídající znalosti, jsou schopni to vyřešit výrazně efektivněji a pokud jim některé znalosti chybí, dokáží o ně požádat.
Zdenek Valter

Příspěvekod zdeno » stř 24 srp, 2022 2:33 pm

Valter je mezi ignorovanymi, teda nectu jeho prispevky a mam ho na haku.
Na co se pta, kdyz nic neumi. K cemu by mu to bolo, kdyz tomu nerozumi.
---
Uz neprodavam, mam 68 roku a klepu sa mi ruky. Naposledy jsem prodal do KŽM Povazska Bystrica 12 Vedzesu, pred 4 mesici.
Potom na setkani v Bojnicich 8x Oto-MD a tim jsem skoncil.
Staroba je svinstvo. Aj na tebe to ceka, pokud se dozijes pri sve jedovite povahe. :wink:
---
Ja radsi experimentuji a pri tom studuji. Jedno bez druheho nefunguje.
Nemam problem snest dost kritiky, kdyz je dobra a ku veci. Ty jenom vyryvas ako Valter.
Zkus se divat na svet pozitivne !!
Naposledy upravil zdeno dne stř 24 srp, 2022 2:42 pm, celkově upraveno 1
zdeno

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 24 srp, 2022 2:39 pm

Komu není rady tomu není pomoci ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod HonzaM » čtv 25 srp, 2022 5:37 am

Je lepší nejdřív studovat a až pak experimentovat, když to přeženu, je to jako bys bez seznámeni se základy zkoušel jestli se dá napájet autoakumulator ze sítě.
Nejdřív bys měl prostudovat problematiku, abys dokázal odborníkům na problematiku sítí a wifi vysvětlit s čím máš problém, na co se ptáš. A poslouchal jejich rady. Pokud se nechceš ptát a rady poslouchat, pak je zbytečné plnit diskuzi příspěvky kde jen prezentuješ aktuální úspěchy a neúspěchy. Pokud jde o celý koncept, může být zajímavý pro moduláŕské akce, pak ale musí být možnost připojení více než čtyř ovladačů, musí být zajištěno aby mezi nimi nedocházelo k ovlivňování a bylo zaručeno že není na dvou možné zvolit tutéž adresu. Mám tvůj ovladač OTO Duo a funguje výborně, když tak bude fungovat tenhle wifi systém, bude to prima a všichni ti zatleskají. A neurážej Valtera a Fuldu.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod zdeno » čtv 25 srp, 2022 6:34 am

HonzaM píše: A neurážej Valtera a Fuldu.

Ja je neurazam, ja im nastavujem zrcadlo. Oni su samonasieraci !!
---
Toto je poprve, kdy zkusam neco na tomto webu pezentovat z postupu ze sve vyroby.
A dopadlo to tak, ako to dopadlo. Velmi ocenujem lidi, kteri tomu nerozumi a proto nic nepisi.
A ze se sem tam neco nepodari je snad normalni. Iba blbci to zneuzivaji na osobni utoky.
---
Vyvoj je trnita cesta a opravdu velmi zridka se neco podari na prvni pokus.
Nech si to zkusi sami, pokud na to maji.
A porovname vysledky. Ne ty per huba, ale realne. :D :D
---
Testujem, testujem, testujem.
Vypada to dobre, uvidime, ked prejdem z labaku do reality.
Aj mne je lito, ze to neumi vic nez 4 ovladace, ale takovy je limit ESP01 a s tim nic neudelam.
Ale zase server je tak jednoduchy, ze se to da retezit. Po vikendu zkusim postavit jeste jeden server a uvidime.
zdeno

Příspěvekod sidlo » čtv 25 srp, 2022 6:42 am

zdeno píše:Aj mne je lito, ze to neumi vic nez 4 ovladace, ale takovy je limit ESP01 a s tim nic neudelam

Mě se počet 4 ovladače málo nezdá. Mám zkušenosti s levnými domácími routery, které začnou odmítat spojení po desátém připojeném telefonu.
zdeno píše:Ale zase server je tak jednoduchy, ze se to da retezit. Po vikendu zkusim postavit jeste jeden server a uvidime.

To vidím spíše jako přednost než vadu. Také přidávám routery, když je potřeba více lidí na obsluhu. Tím, že se to připojuje na LocoNet, tak není třeba nic řešit. Někomu budou stačit 4 připojení, a kdo bude chtít více, tak si pořídí více stanic.
sidlo

Příspěvekod HonzaM » čtv 25 srp, 2022 7:55 am

sidlo píše:[
Mě se počet 4 ovladače málo nezdá. Mám zkušenosti s levnými domácími routery, které začnou odmítat spojení po desátém připojeném telefonu.

Na domácí použití čtyři stačí, na setkání jsou ale většinou současně v jízdě víc než ctyři vlaky. Připojení více routerů přes LocoNet jistě možné je, ale je třeba ověřit aby nedocházelo ke vzájemnému ovlivňování/rušení.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod zdeno » čtv 25 srp, 2022 8:30 am

odpovim obema najednou :
levny router neni ESP01, to se neda ani nahodou srovnavat. Navic pripojenim 5 ovladace na stejnou sit se vse strasne zhovadi.
Pry existuje firmware do ESP01, ktery umoznuje 5 periferii, ale nenasel jsem ho.
Bude asi problem to, ze ovladace budu natvrdo patrit ku urcitemu serveru, teda pomichani bude velka zrada. To by bylo nadavani na Zdena, ze to nefunguje. :)
Asi bude lepsi pouzit Atm2560 se ctyrmi USART a a tak pouzivat 12 ovladacu soucasne, ale to uz asi delat nebudem.
---
Je to ve vývoji, necekejte zazraky ihned a nemozne do tri dnu.
To nejsou babovicky na pisku, kdy poklepanim je vse hotovo. :D :D
---
Dnes jsem si uvedomil, ze pouzivani funkce F6 na zvukove loko na ovladani vykonu je casovo neekonomicke a velmi zatezuje sbernici DCC. Kazda zmena funkce se vysila 3x.
Proto jsem zabudoval ovladani pres +10 a enkoder, ze se to da vypnout. Je to indikovane Red/Black "X6" v tretim radku na konci.
viz ukazky z JMRI:
09:44:52.328: [A0 01 36 68] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 54.
09:44:52.875: [A0 01 42 1C] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 66.
09:44:53.375: [A2 01 02 5E] Nastavit lokomotivu ve Slotu 1 Zvuk1/F5=Vypnuto Zvuk2/F6=Zapnuto Zvuk3/F7=Vypnuto Zvuk4/F8=Vypnuto.
09:44:53.875: [A0 01 3E 60] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 62.
09:44:54.484: [A0 01 3A 64] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 58.
09:44:55.015: [A0 01 38 66] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 56.
09:44:55.515: [A0 01 40 1E] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 64.
09:44:55.515: [A2 01 00 5C] Nastavit lokomotivu ve Slotu 1 Zvuk1/F5=Vypnuto Zvuk2/F6=Vypnuto Zvuk3/F7=Vypnuto Zvuk4/F8=Vypnuto.
09:44:56.015: [A0 01 44 1A] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 68.
09:45:00.843: [A0 01 00 5E] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 0.
09:45:00.843: [A2 01 02 5E] Nastavit lokomotivu ve Slotu 1 Zvuk1/F5=Vypnuto Zvuk2/F6=Zapnuto Zvuk3/F7=Vypnuto Zvuk4/F8=Vypnuto.
09:45:08.968: [A0 01 02 5C] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 2.
09:45:09.718: [A0 01 04 5A] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 4.
09:45:10.328: [A0 01 00 5E] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 0.
09:45:10.937: [A0 01 08 56] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 8.
09:45:11.562: [A0 01 02 5C] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 2.
09:45:16.265: [A2 01 00 5C] Nastavit lokomotivu ve Slotu 1 Zvuk1/F5=Vypnuto Zvuk2/F6=Vypnuto Zvuk3/F7=Vypnuto Zvuk4/F8=Vypnuto.
09:45:21.078: [A0 01 02 5C] Nastavit rychlost lokomotivy ve Slotu 1 na 2.
zdeno

Příspěvekod zdeno » čtv 25 srp, 2022 11:15 am

co ma opravdu zaujmulo jsou funkce nad F28.
Opravdu neni problem pridat patou radu tlacitek a funkci F29 dat na konec predchozi rady a nasledne pridat F30-F39, F40-F49 a F50-F59
---
Jak je to osetreno v protokolu Loconet a ci je vubec snaha to vyuzivat. Teda ci existuji na to projekty ??
Nebo je to iba hudba "for future use" ??
zdeno

Příspěvekod zdeno » sob 27 srp, 2022 10:34 am

vcera jsem byl na setkani a trosku jsme testovali. Problem byl, ze do rozjeteho vlaku se tezko nastupuje a tak jsem musel cekat na ukonceni sejsny.
Byly v provozu 3 ovladace a celkem dobre.
---
Uvidime dneska.
zdeno

Příspěvekod zdeno » sob 27 srp, 2022 4:09 pm

jsem spokojen, jezdilo mi to bez chyby 4 hodiny.
Dokonce se mohlo jezdit s vice ovladaci, klasicke Fredy padaly do cerveneho modu, protoze kolejiste bylo opravdu hodne velike.
Odhadujem 250 m modulu. Parada,takovu pohodu na setkani jsem uz dlouho nezazil. Plzenak, Polaci, Madari a spousta nasich.
Madarska vetev je hóóódne dlouha a napajeni Fredu melo problemy, protoze X3 maji udelanou cik-cak a ne pres pripojne body pro celu stanicu.
Ono asi 50 prechodek udela svoje.
zdeno

Příspěvekod zdeno » úte 30 srp, 2022 6:26 am

jsem opravdu spokojeny, je to dobre.
Jeste musim vyresit "ukradnuti" adresy, kdy rychla vymena ovladacu zpusobi pad do cerveneho modu.
Musi se cekat 2 minuty, nez se da prihlasit stejna adresa.
---
Dostal jsem dve objednavky, ktere jsem odmitnul, protoze si myslim, ze jedno setkani neni dostacujici.
A navic, uz na to nemam zdravi a tak nejak chut. Je to fakt dost narocne na cas a soucastkovou zakladnu.
Bavi mne vymyslet, ne vyrabet.
---
Ted vymyslam proudovy tester na X3 a meric odberu ovladacu, kde se stavalo, ze pripojenim ovladace se stahlo napajeni na pinech 1 a 6 a Fredy padaly do cerveneho.
Proto dostaly sanci moje WiFi ovladace.
Hlavne s Uhlenbrock ovladaci jsme meli problemy. Nekde fungovaly normalne, nekde to blblo.
Problem je, ze to zhodilo skoro vsechny ovladace na te vetvi.
zdeno

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 02 zář, 2022 6:05 pm

Můžeš nám prosím zdeno prozradit co používáš za display a klávesnici?
Zdenek Valter

PředchozíDalší

Zpět na Software