Díky všem za rekce!
Fox píše:Ta říčka se Ti taky povedla. Co jsi použil za vodu?
Voda je od Model-scene a zde pár poznatků.
Jak upozorňuje návod, je skutečně velmi řídká a ráda vzlíná, zejména do porostu (viz poznámka dále). Musím však ocenit, že skutečně minimálně bublinkuje a rybník byl po vylití jako zrcadlo. Návod doporučuje k probarvení orinal pigmenty. Já použil ze zásob pigmenty, co ke své vodě kdysi dodával Polák. Chce to míchat opatrně, pomalu a dlouho, ale povedlo se rovnoměrně vodu probarvit. Tvrdne to den, povrch přestane lepit tuším cca po 8 hodinách, doporučuji zakrýt proti prachu. Potok jsem nalil nahoře a sledoval, jak voda postupně natekla až dolů. Je to prostě "z kopce", tak se neudělala zas tak silná vrstva, ale byl jsem relativně spokojen. Vodní hladinu jsem řešil s pomocí water efect od Woodland scenic (také doporučuji). Ťupat štětcem, na stránkách a YT mají hezké videonávody.
No a pak mi to nedalo
a riskl jsem to a potok opět zalil vodou od Model-scene (i přes aplikovaný vodní efekt). Kupodivu to velkou neplechu neudělalo (jen na pár místech je trochu zakaleno, ale nevadí to). Pod mostem však již byla foliáž a tak to do ní hezky zavzlínalo. Část pod mostem stejně budu upravovat (je tam moc zeleně), takže to ani poznat nebude. Navíc, je tam prd vidět. Potok budu ještě ladit vodním efektem, dodělám jím i vodopád a pak ještě bílou natupuji nějaké vlnky či peřeje. No prostě jak se říká, práce jako na kostele
.
Ještě k tomu vzlínání. Před nějakým časem jsem prezentoval pokusný rybníček, kde jsem dno impregnoval impregnací na oděv/boty (nápad tuším od Honzíkovi vláčky) a opravdu to fungovalo. Vodě se do krajů nechtělo. Na kolejišti jsem to nakonec nepraktikoval, protože to zakryje foliáž.
Tomas.Brezina píše:Velmi hezky propracované. Ten potůček je fakt super.
Souhlasím s Honzou (hank61), že toto vlákno by mohlo být inspirací pro všechny co začínají (hlavně pro typy jako jsem já - megalomani). Je zde krásně vidět, že z mini kolejiště se může stát velký projekt. Perfektní práce
Díky. Navíc jsi uhodil hřebíček na hlavičku. To je i hlavní důvod, proč vše zde prezentuji, abych ukázal, že to jde i v panelákovém bytě a i malé kolejiště může přinést spoustu radosti. Já sice nějaké malé zkušenosti před tímto "projektem" měl, ale 95% jsem se inspiroval v mnohých menších i středních projektech zde (však je znáte). No a když po mnoha pokusech o plánek, kdy to stále nebyly ono, Milan F. prezentoval Petrov TT, bylo hned rozhodnuto. Plánek jsem nakonec trochu upravil (až přeplácal
), ale idea zůstala. Nejsem zářný příklad rychlosti, neboť projektové práce byly zahájeny v roce 2016
, ale i cesta může být cíl. Navíc, dnes už mám na koníček více času a tak se to hýbe.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!