@Monty: nejake postrehy / doporuceni ? Ja letos zasel jako obvykle, dokonce ze seminek co minuly rok fungovala ... a nemam NIC.
1) koupená půda v supermarketu
2) nejlepší se mi osvědčila promíchaná s tou louňskou (jen loňská je málo - pomalu lezou a když tak jsou malý, a jen ze supermarketu je prostě nevhodná, nevím proč, taky jen malé rostlinky a pomalu rostoucí a nechtěli vyrazit )
musí se to bodově promíchat, tím se obohatí a krásně nakypří - u mně se jeví a zdá jako ideál, nejkrásnější rostlinky. A letos strašně dlouho jsem čekal na vyklíčení. Asi na ně byla venku zima.
3) díry ve dnu u malých truhlíků na odtok přebytečné zálivky plus šutry, kameny, hrubý písek po celém dně a na tom půda
4) zalévat do vyklíčení pořádně a pak ještě jenom pár dní až vyraší první lístky
5) pak zálévat opatrně jednou / dvakrát týdně, jak jsou moc promočené, nechce se jim růst
6) ve vedrech zalévat častěji, já je zalévat denně na noc.
7) asi je spíš schovávat než přímé sluníčko, já si nemohu moc vybírat a tak jsem je teď zastrčil co nejvíc na balkóně dozadu. Přímé slunce na ně začne dopadat až po 16 hodině...
To jsou zatím mé nedborné postřehy, snad to někomu pomůže.