Michal Dalecký píše:Tohle je veliká paráda jak konstrukcí tak námětem. Radost sledovat.
Díky. Uvidíme, jak se to povede. Hlavní námět je stanice umístěná ve středně velkém městě. Vzorem pro městskou zástavbu je mi kolejiště francouzského modeláře, kolejiště bylo v jednom díle časopisu od EJ. Bude nutné námět transformovat do českého prostředí a pak by to mohlo být fakt dobrý.

O víkendu jsem zase trochu pokročil. Konečně jsem se odhodlal k přeřezání kolejnic na spojích rámů. Použil jsem žiletkovou pilku a celkem to s ní šlo. Je potřeba dobře plánovat, pokud vyjdou výhybky na rozhraní, tak musí být správně umístěné. Nutné myslet na jazyky a taky na přestavníky.
Ve stanici jsem rozmístil ruské světelné návěstidla. Trochu jsem upravil jejich umístěné a označení od posledně - plánek v příloze. Návěstidla jsou od Dvořáčka z Peček, vypadají moc pěkně, už se těším, až budou svítit.

Nakonec jsem první dva díly otočil na bok a začal zapojovat hromadu drátů. Nutné myslet na detekci úseků, aby fungovalo stavění cest a jejich následné rušení po projetí vlaku. Díky tomu, že je kolejiště rozdělené na díly, tak se to celkem dá. Doba, kdy jsem ležel pod kolejištěm a pájel drátky nad hlavou je už pryč.