Stránky věnované názorné ukázce návěstidel a jejích rozmístění znám velice dobře. Jako jediné mě vlastě nasměrovaly.
Chtěl bych se držet mechanických návěstidel. Období, které zhruba mám by mohly sloužit i Německé lízátka. V mém okolí začínaly Sudety a tak tu bývala díky Němcům i tato návěstidla, která vydržela dosti dlouho - do změny světelných.
Když se zaměřím na hlavní nádraží v mechanikách tak bych potřeboval buďto 2 ks vjezdové a 2ks odjezdové + 2ks předzvěsti, nebo 2ks vjezdové - 10ks odjezdové - 2ks předzvěsti. Jak vidíte, vzhledem k cenám machanik je to velký rozdíl a to jsem jenom u jednoho nádraží. Je otázka, jak v dobách mechanik určovaly zabezpečení pro určené nádraží, abych to nepřehnal

A další dilema je u koupených s ovládáním, raději bych dal servo s průběhem jako ve skutečnosti a né, že se po nějaké době rameno hýbe jako u starých typů s jednoduchou cívkou. Tím by to ztratilo kouzlo.
Ovládání bude spojené s PC programem
Je také možnost osadit světelnýma CCCP, ale tam nemám žádné zkušenosti s osazením a typem - výrobcem, aby to netlouklo do očí.
Možná přeháním, ale hlavně k páře mě nějak více pasují mechaniky.