Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod belgarat » stř 23 úno, 2022 12:50 pm

zdeno píše:Taky matematika nepusti, 15-jednicek preambule, cas vysilani 2 paketu funkci a 1 rychlosti je snad kazdemu kritikovi snadne spocitat a vysledek nikoho nepotesi.
Kolotoc 25 adres trva 1 a 1/2 vteriny.
Pokud se k tomu pridaji F9 - F28 je to jeste pomalejsi.

errrm.... tahle matematika se tyka prenosu prikazu po DCC do jezdicich vehiklu, neni-liz pravda ?
Zmeni se nejak, pokud namisto DR5k pouzijeme libovolne JINE zarizeni, ktere take pouziva pro prenos do vehiklu DCC - byt pro prislusenstvi a feedback je LocoNet ?
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 12:51 pm

JendaTT píše:Zdeno, znovu - setkal jsi se s takovým chováním u DR5000? Ano nebo ne? A za jakých podmínek?

marne se snazis mne uslovickarit, to je proste DR5000 a na tom nic nezmenis.
Mereni na stole je v mnohem milosrdnejsi nez realna praxe.
Ja DR5000 mam, ale nepouzivam ji vubec. A v sirokem okoli ji taky nikdo nema, vsichni ji vymenili za neco jine.
Anebo ji pouzivaji iba doma, na setkani se pouzivaji Centrbox, Z21 nebo IBX II.
zdeno

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 12:57 pm

belgarat píše: Zmeni se nejak, pokud namisto DR5k pouzijeme libovolne JINE zarizeni, ktere take pouziva pro prenos do vehiklu DCC - byt pro prislusenstvi a feedback je LocoNet ?

tak to nevim, nejak jsem nepochopil dotaz ?? Protokoly DCC i Loconet su natvrdo prikazane.
zdeno

Příspěvekod JendaTT » stř 23 úno, 2022 12:58 pm

Zdeno, proč se vyhýbáš tak jednoduché otázce a prostě neodpovíš?

Protože žádnou takovou zkušenost s DR5000 nemáš a jen to okecáváš?
JendaTT

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 1:05 pm

JendaTT píše:Zdeno, proč se vyhýbáš tak jednoduché otázce a prostě neodpovíš?
Protože žádnou takovou zkušenost s DR5000 nemáš a jen to okecáváš?

mas pravo na svuj nazor, aj ked si myslim, ze se iba zhazujes.
Kolik si postavil central, ovladacu prislusenstvi a ovladacu loko, ze si mne troufnes kritizovat ??
zdeno

Příspěvekod belgarat » stř 23 úno, 2022 1:06 pm

zdeno píše:
belgarat píše: Zmeni se nejak, pokud namisto DR5k pouzijeme libovolne JINE zarizeni, ktere take pouziva pro prenos do vehiklu DCC - byt pro prislusenstvi a feedback je LocoNet ?

tak to nevim, nejak jsem nepochopil dotaz ?? Protokoly DCC i Loconet su natvrdo prikazane.

Jake jine zarizeni namisto DR5k navrhujes pro povelovani 25 lokomotiv vybavenych DCC dekodery tak, aby se zmensila maximalni prodleva, kterou jsi spocital na 1,5 sekundy ? Muzes vysvetlit jakym mechanismem toto zarizeni zrychli (nebo pozmeni) vysilani povelu na DCC sbernici se zachovanim pozadavku na opakovani povelu pro vehikly tak, aby se maximalni prodleva pro novou lokomotivu zkratila ?
belgarat

Příspěvekod JendaTT » stř 23 úno, 2022 1:13 pm

Zdeno, copak něco nebo někoho kritizuji?
Ty jsi začal s tím, že má DR5000 při větším množství obsluhovaných lokomotiv prodlevy. HonzaM psal, že se s tím nesetkal. Tak jsem se ptal, jestli ty to máš z reálné zkušenosti a za jakých podmínek. Neodpověděl jsi mi, ale já jsem ten špatný...

Takhle tady pomáháš ostatním, když chtějí znát nějaké reálně zkušenosti s konkrétním zařízením? Když k tomu nemáš co říct, tak buď fakt raději příště zticha. Takhle jsi zase jen dokázal, že vaříš z vody a jen teoretizuješ - chovej se jako chlap a podlož to reálnou zkušeností nebo příště pomlč...
JendaTT

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 1:18 pm

belgarat píše:toto zarizeni zrychli (nebo pozmeni) vysilani povelu na DCC sbernici se zachovanim pozadavku na opakovani povelu pro vehikly tak, aby se maximalni prodleva pro novou lokomotivu zkratila ?

mam dojem, ze mne zase provokujes, abych te dal na seznam neprizpusobivych.
Uz o tom byla mnohokrat diskuze, ako zrychlit DCC, protoze opozdeni prikazu je dost velky problem na setkanich modulistu.
zdeno

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 1:21 pm

JendaTT píše:Zdeno, copak něco nebo někoho kritizuji?
Ty jsi začal s tím, že má DR5000 při větším množství obsluhovaných lokomotiv prodlevy. HonzaM psal, že se s tím nesetkal. Tak jsem se ptal, jestli ty to máš z reálné zkušenosti a za jakých podmínek. Neodpověděl jsi mi, ale já jsem ten špatný...

Takhle tady pomáháš ostatním, když chtějí znát nějaké reálně zkušenosti s konkrétním zařízením? Když k tomu nemáš co říct, tak buď fakt raději příště zticha. Takhle jsi zase jen dokázal, že vaříš z vody a jen teoretizuješ - chovej se jako chlap a podlož to reálnou zkušeností nebo příště pomlč...

nemam chut mlatit prazdnou slamu a to tvoje osocovani je presne to.
Neschovavej se za druhe, kdyz tomu sam nerozumis.
Kazdy pochopil, ze odsledovani snifferom je dukaz jen ty si to nepochopil. Za to ja opravdu nemuzem, ze nejsi chlap.
zdeno

Příspěvekod Jirkátor » stř 23 úno, 2022 1:28 pm

Tak teď jsi nám to všem vysvětlil.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 1:32 pm

Jirkátor píše:Tak teď jsi nám to všem vysvětlil.

dakujem za pochopeni, ja predpokladam urcity stupen znalosti a pokud nejsou, marna lasky snaha.
Tim ukoncuji tuto debatu. Kdo tomu nerozumi, nech si to nastuduje.
zdeno

Příspěvekod JendaTT » stř 23 úno, 2022 1:38 pm

Zdeno, tak jinak. Spočítal jsi, že DR5000 má prodlevu 1,5s - možná jsi to i reálně snipnul...
A kolik má tedy prodlevu třeba Z21?
Rád bych to věděl, abych si mohl vybrat mě vyhovující zařízení...
JendaTT

Příspěvekod zdeno » stř 23 úno, 2022 2:02 pm

JendaTT píše:Zdeno, tak jinak. Spočítal jsi, že DR5000 má prodlevu 1,5s - možná jsi to i reálně snipnul...
A kolik má tedy prodlevu třeba Z21? Rád bych to věděl, abych si mohl vybrat mě vyhovující zařízení...

Tak to netusim, ale asi to bude hodne podobne, protoze norma DCC nepusti. Zalezi iba na tom, kolik se vysila zbytecnosti a nesmyslu.
Z21 nevlastnim a protoze mam svuj Centrbox a teda nikdy Z21 vlastnit nebudu a nepotrebuji ji.
Mozna by si si mel poridit sniffer DCC a podivat se na to. :shock:
zdeno

Příspěvekod belgarat » stř 23 úno, 2022 5:34 pm

zdeno píše:
belgarat píše:toto zarizeni zrychli (nebo pozmeni) vysilani povelu na DCC sbernici se zachovanim pozadavku na opakovani povelu pro vehikly tak, aby se maximalni prodleva pro novou lokomotivu zkratila ?

mam dojem, ze mne zase provokujes, abych te dal na seznam neprizpusobivych.
Uz o tom byla mnohokrat diskuze, ako zrychlit DCC, protoze opozdeni prikazu je dost velky problem na setkanich modulistu.

No pro mne za mne ... ale dotaz smeroval na:
- co JINEHO pouzit, kdyz DR5k nevyhovuje
- pripadne, prosim pripomen 'jak zrychlit DCC'

Ono je totiz docela mozny, ze s jakoukoliv DCC centralou to bude dost podobny, a tudiz je cely tenhle slint vuci DR5000 uplne nanic - dokud nebude jiny protokol v dekoderech. Ba ani uzasny LocoNet na tom nic nezmeni protoze (prekvapeni !) se k rizeni vozidel jaksi nepouziva.
belgarat

Příspěvekod Jirkátor » stř 23 úno, 2022 5:48 pm

belgarat píše:...No pro mne za mne ... ale dotaz smeroval na:
- co JINEHO pouzit, kdyz DR5k nevyhovuje
- pripadne, prosim pripomen 'jak zrychlit DCC'uzasny LocoNet na tom nic nezmeni ...

No konečně jsi se zeptal správně, přece Zdenův Centrbox. Co jiného? Ten se s podobnými problémy samosřejmě nepotýká. Jistě tu má někde své vlákno.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi