Již několik měsíců dodává Digikeijs k centrálám DR5000 i boosterům DR5033 pouze zdroj bez možností přepínání napájecího napětí (dříve to (bylo to 15 - 24 V, ale výrobce doporučoval nejvyšší hodnoty nepoužívat). Nyní je možné si objednat centrálu se zdrojem 15 V nebo 18 V, případně bez zdroje. Napětí výstupního ("kolejového") DCC signálu je přibližně o 1 V nižší. Je třeba upozornit, že se jedná o napětí obdélníkového průběhu, většina multimetrů ale předpokládá sinusový průběh a takovým multimetrem naměřená hodnota je i o několik voltů vyšší (při nastavení centrály na 15 V jsem naměřil 19,8). Mám ale také multimetr honosící se označením "true EMS" a ten naměří hodnotu podstatně nižší (konkrétně 2,72 V !). Skutečnou hodnotu napětí DCC signálu v kolejích lze zjistit osciloskopem. U některých dekodérů výrobci doporučují napětí DCC signálu 14 V, zejména u modelů velikosti N a TT. U většiny dekodérů (ale neberte mne za slovo, nejsem znalec veškerých dekodérů) napětí ) 17 V (při 18 V zdroji) nevadí, pouze bude nejvyšší dosažitelná rychlost.
Uvítám diskuzi odborníků, zabývajících se tématikou dekodérů, nechci předstírat že mám patent na rozum).