Ahoj všem.Prosím o radu.
Stavím kolejiště a potřebuji rozřezat koleje, vytvořit izolované úseky a natahat dráty. Vytvořil jsem si nějakou vlastní představu, ale nevím, jestli je reálná, protože zatím toho nevím o fungování programu RocRail příliš mnoho.
Mám propojený mini počítač s dotykovou obrazovkou a Win7, Roco černou kostkou s Multimouse a moduly zpětného hlášení S88. Mám nainstalovaný RocRail, dokážu přehazovat z dotykové obrazovky výhybky a snad i přestavovat návěstidla. Nechci používat žádný automatický provoz, chci pomocí počítače přehazovat výhybky a jezdit ručně s Multimouse podle postavených návěstidel ! To je to, co mě baví. Pomocí modulů zpětného hlášení chci "shazovat" návěstidla na stůj po projetí lokomotivy (čela vlaku) za návěstidlo.
Moje myšlenka je tedy taková, že bych vytvořil vždy pouze krátký izolovaný úsek za každým návěstidlem o délce max 10cm, tak jak je naznačeno na obrázku "A" níže.
Nevím ale několik věcí :
Bude na takto krátkých izolovaných úsecích vybaveno správně obsazení a "sepne" projíždějící vlak senzor v programu RocRail ?
Půjde vytvořit závislost pomocí Action v bloku nebo jinak, aby se po vybavení senzoru přepnulo přilehlé návěstidlo na stůj ?
Lze nastavit aktivaci senzoru směrově závisle ? ( tedy pokud by vlak přijel z jedné strany, senzor se vybaví , ale při příjezdu z opačné strany bude vybavení ignorováno ?
Pokud by nešlo použít takto krátké izolované úseky ( třeba kvůli větší délce vozidel) - v nějakém návodu k RocRail jsem četl, že snad při použití vozidla delšího, než izolovaný úsek, nedojde kvůli propojení přes vodivě svázané podvozky se sousedícím úskem trati k vybavení senzoru (?), bylo by řešením toto ? ( viz obrázek "B") :
Tady by ale musel program umožňovat vytvořit "akci" (shození návěstidla na stůj), po opuštění izolovaného úseku končícího u odjezdového návěstidla. Je to možné v programu nastavit ?
Na obrázcích jsem načrtl situaci na staniční koleji. Potřeboval bych ale shazovat na stůj i návěstidla na širé trati. Proto by se mně zdálo lepší řešení z obrázku "A" (tedy krátký izolovaný "snímací" úseka za jakýmkoliv návěstidlem - např. vjezdovým). Ale nevím, jestli logika programu a krátké izolované úseky něco takového vůbec umožní.
Zasekl jsem se na těchto nejasnostech a nemůžu pokračovat ve stavbě kolejí
Poradí mi prosím někdo ?